Metro-portal.hr

objavljeno 22.09.2010. 13:01:44
DNEVNOPOLITIČKE POTREBE

Slobodan Đurović: USKOK me progoni bez dokaza

Đurović tvrdi da je optužnica protiv njega u slučaju Pukanić ''iskonstruirana na temelju lažne priče maloumnika Tomislava Marjanovića''

Slobodan Đurović: USKOK me progoni bez dokaza
Slobodan Đurović: USKOK me progoni bez dokaza (Cropix)

Slobodan Đurović, optužen da je bio veza između atentatora na Ivu Pukanića i navodnog naručitelja ubojstva Sretena Jocića, odbacio je danas na Županijskom sudu sve USKOK-ove optužbe, ističući da je progonjen zbog "dnevnopolitičkih potreba" bez i jednog konkretnog dokaza.

"Optužnica je iskonstruirana na temelju lažne priče maloumnika, koji je time želio kupiti slobodu i sve radio po instrukcijama USKOK-a", kazao je Đurović u svojoj završnoj riječi, misleći pritom na krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića, koji je sudjelovao u pripremi atentata da bi kasnije odlučio surađivati s USKOK-om.

Đurović je kazao da nema nikakvog motiva sudjelovati u ovakvom "prljavom djelu", jer je uspješan poslovni čovjek i svoju imovinu ne može potrošiti dok je živ. Dodao je kako tijekom cijelog života nije imao problema sa zakonom ili je bio osuđivan.

>> Robert Matanić: USKOK me natjerao na lažni iskaz

Iako je potvrdio da je kum s Jocićem, kojemu se kao organizatoru Pukanićeva ubojstva sudi u Beogradu, Slobodan Đurović je rekao da s njim održava "kumske i prijateljske odnose", ali da se ne druže ili imaju bilo kakav zajednički posao.

Odbacio je i USKOK-ove tvrdnje da bi išta radio po Jocićevom nalogu, jer više nije u godinama kada mu bilo tko može nešto naložiti. "Nemam godine da bi me netko mogao nagovoriti, kao ni godina i vremena da idem u zatvor", kazao je Đurović.

Ustvrdio je i da je od početka postupka bio žrtva medijske hajke koja se provodila po nalogu USKOK-a, ali da na medijske neistine nije mogao odgovoriti jer mu je mjesecima u pritvoru bilo zabranjeno čitati novine i informirati se. (hina/metro-portal)

22.09.2010. 13:01:44
http://metro-portal.hr/slobodan-djurovic-uskok-me-progoni-bez-dokaza/48443/