Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2013. 04:25:00
SNOW QUEEN TROPHY

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu

U tijeku su posljednji kozmetički radovi na stazi i oko nje, kako bi do ujutro sve bilo spremno za treninge te za postavljanje staze za ženski slalom

Ivica Kostelić ponovno pokušava postati kralj Sljemena
Ivica Kostelić ponovno pokušava postati kralj Sljemena (Arhiva)

Skijaška staza na Sljemenu potpuno je spremna za ženski i muški slalom Svjetskog kupa koji su na rasporedu u petak, 4. i nedjelju, 6. siječnja, potvrdio je vođa natjecanja Reno Fleiss.

"Staza na Crvenom spustu je u izvrsnom stanju, dovoljno tvrda, niti previše ledena niti previše mekana, upravo po ukusu najboljih svjetskih skijašica i skijaša. U slučaju da tijekom večeri i noći padne novi snijeg, organizatori će ga bez većih problema očistiti sa staze," istaknuo je Fleiss uoči devetog izdanja "Snow Queen Trophy".

U tijeku su posljednji kozmetički radovi na stazi i oko nje, kako bi do sutra ujutro sve bilo spremno za treninge te za postavljanje staze za ženski slalom. Crveni spust obišli su danas hrvatski novinari, fotografi i snimatelji, koji su prvi imali priliku spustiti se niz stazu na kojoj će u petak i nedjelju snage odmjeravati najbolji slalomašice i slalomaši svijeta te skijaške legende.

Javno izvlačenje parova za ženski slalom održat će se u četvrtak 3. siječnja u 19 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Prva vožnja ženskog slaloma na Sljemenu počinje u petak u 15.45 sati, a druga u 18.30 sati. Izvlačenje brojeva za mušku utrku također će se održati na Trgu bana Jelačića i to u subotu 5. siječnja u 18.45 sati.

Prva utrka muškog slaloma je u nedjelju u 10.45 sati, dok druga vožnja počinje u 14 sati. Hrvatske boje na Sljemenu branit će sedam skijašica i skijaša.

U ženskom slalomu nastupit će Sofija Novoselić i Andrea Komšić, dok će muški slalom, uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića, voziti i Dalibor Šamšal, Istok Rodeš, Matej Vidović, te Filip Zubčić.

03.01.2013. 04:25:00
http://metro-portal.hr/sljeme-je-spremno-za-snjeznu-kraljicu/75771/