Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2012. 20:53:24
ZA POSPANCE

Sleep if you can - aplikacija koja će vas sigurno probuditi

Ako vam buđenje ne ide ni uz pomoć staromodne budilice u limenom loncu pokraj kreveta, ovo je rješenje vaših muka

Budilicama je odzvonilo, aplikacija je tu :)
Budilicama je odzvonilo, aplikacija je tu :) (Arhiva)

Zakoračili smo u rujan, vrijeme godišnjih odmora i ljetnih praznika je iza nas. Polako se vraćamo u svakodnevicu koja uključuje i rana jutarnja buđenja. Volite li spavati i imate problema s buđenjem, pronašli smo jednu interesantnu aplikaciju alarmnog sustava u odnosu na hrpu dosadašnjih iste namjene.

Radi se o aplikaciji imena Sleep if you can. Vjerujte nam,   ujutro će vas natjerati da ustanete iz kreveta htjeli vi to ili ne. O čemu se radi? Stvar je jednostavna.  Aplikacija ima dvije metode za aktivaciju/deaktivaciju alarma. Prva metoda je tradicionalni način  isključivanja alarma. Druga metoda je  ustvari najzanimljivija. Zahtjeva da unaprijed definirate sliku, snimite neki predmet ili dio prostora u stanu daleko od vašeg kreveta. To može biti aparat za čaj ili kavu, toster, ogledalo u kupaonici, ma što god vam padne napamet.

Kada dođe vrijeme za buđenje, zaslon pokazuje što trebate uslikati (unaprijed definiranu sliku), tako da možete alarm isključiti. Znači, morate uhvatiti istu sliku, jer softver ih uspoređuje. Do tada ne prestaje zvuk alarma. To bi vas trebalo doista razbuditi. Odlično je i to što se zvuk alarma aktivira i ako je mobilni uređaj u nečujnom načinu rada. Ostale opcije uključuju podesivo mijenjanje glasnoće alarma, ton alarma, odgodu trajanja i sl.

Više o aplikaciji pročitajte na racunalo.com.

03.09.2012. 20:53:24
http://metro-portal.hr/sleep-if-you-can-aplikacija-koja-ce-vas-sigurno-probuditi/73700/