Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2013. 13:29:00
RECEPTI

Sladoledi za odrasle s alkoholom

Pelinkovac, Baileys, Campari i Caipirinha savršeni su dodaci sladoledima za vesela ljetna druženja

Sladoled iz kućne radinosti je najbolji
Sladoled iz kućne radinosti je najbolji (Facebook)

Običan sladoled uz nekoliko kapi alkohola možete pretvoriti u zanimljiv osvježavajući doživljaj za nepce. Idealno za tulume i vesela druženja.

Kremasti sladoled s Baileysom

Sastojci: 100 ml mlijeka, 100 ml vrhnja za kavu, 45 ml Baileysa, 2 žlice kakaa, 25 g šećera, 200 ml slatkog vrhnja, 1 bjelanjak, žlica šećera u prahu, prstohvat soli.

Priprema: Na laganoj vatri zagrijte mlijeko, vrhnje za kavu i Baileys. Kad zakipi, dodajte kakao. Ostavite da se ohladi. U ohlađenu smjesu umiješajte šlag i šećer te vratite u hladnjak na sat vremena. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Poslužite s komadićima čokolade i nekoliko kapi Baileysa. Alternativno možete koristiti i liker od jaja ili kokosa.

Sladoled Pina Colada

Sastojci: 40 g šećera, 1 veliki ananas, 200 ml mlijeka od kokosa (može i iz konzerve), 150 g slatkog vrhnja, 50 ml likera od kokosa, sok polovice limete.

Priprema: Od 40 g šećera i 40 ml vode pripremite šećerni sirup (kuhajte na laganoj vatri dok ne zakipi, smanjite vatru i ostavite da kuha 2-3 minute). Dok se sirup hladi, na kockice narežite ananas te ga pirirajte. Dodajte sirup, mlijeko od kokosa i vrhnje. Dobro pomiješajte i dodajte liker od kokosa i sok od limete. Ostavite da se ohladi nekoliko sati. Poslužite s kockicama svježeg ananasa.

Sladoled od marelice i Amaretta

Sastojci: pola konzerve marelica, 100 g Crème fraîche, 100 g običnog jogurta ili jogurta od marelica, 150 g slatkog vrhnja, 2,5 žlice Amaretta, žlica soka od limuna.

Priprema: Pirirajte marelice i pomiješajte s ostalim sastojcima. Ostavite da se ohladi. Umjesto marelica po želji možete koristiti i jagode.

Zanimljiv spoj - sladoled i Pelinkovac

Sastojci: 3 žumanjka, 70 g šećera, 50 ml Pelinkovca ili nekog biljnog likera, 200 g slatkog vrhnja, kupine ili maline, šećer u prahu.

Priprema: Ručno miješajte tri jaja s 70 g šećera (najbolje na pari) dok se ne napravi pjena. Dodajte Pelinkovac i ostavite da se ohladi (oko četiri sata). Istucite šlag i umiješajte u kremu. Poslužite sa svježim voćem. 

05.05.2013. 13:29:00
http://metro-portal.hr/sladoledi-za-odrasle-s-alkoholom/60551/