Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2016. 12:55:00
BILI SMO

Skye & Ross i Irena Žilić u Tvornici kulture

Nevjerojatno vedra Skye koja bi najsumornijem čovjeku izmamila osmijeh na lice i simpatični Ross s bendom su dizali atmosferu do kraja koncerta

Odličan koncert u Tvornici
Odličan koncert u Tvornici (Kristian Bagarić/Metro)

Ako ste se ove subote zaputili u Tvornicu da se opustite nakon radnog tjedna i da vam na par sati um i osjetila izmasiraju moćni, ali nježni ženski glasovi stvarno ste dobro pogodili koncert za tako nešto.

Irena Žilić je svojom melankoličnom solo izvedbom autorskih pjesama postavila sjajan kontrast punom i vedrom zvuku preostalih članova grupe Morcheeba, Skye Edwards i Ross Godfrey. Sada bez trećeg člana muziku stvaraju i izvode pod imenom Skye & Ross i uključuju članove vlastite uže obitelji.

Večer su obilježile boje hladnog dijela vidljivog spektra koje su s eteričnim glasom Irene Žilić popraćenog usamljenim zvucima električne gitare rezonirale u smjeru melankolije i sjete. Emotivni nastup mlade Zagrepčanke uveo nas je u vizualni ton nastavka večeri i uljuljao u romantični trans koji podsjeća na atmosferu bendova kao što su London Grammar i Florence and the Machine.

No taj trans ubrzo mijenja jedan potpuno druge vrste. Nastup Skye & Ross počinje s Trigger Hippie, kultnom pjesmom iz Morcheeba repertoara, i od tog trenutka nadalje nevjerojatno vedra Skye koja bi najsumornijem čovjeku izmamila osmijeh na lice i simpatični Ross s bendom su dizali atmosferu do kraja koncerta i učinili sve da se osjećate toplo kao da ste na kućnom tulumu u njihovom dnevnom boravku. Energiju su podizali mješavinom pjesama s novog albuma i najpoznatijih klasika iz doba Morcheebe kao što su The Sea i Otherwise i za kraj nas ostavljaju s porukom Rome Wasn't Built In A Day.

Za vas koji niste bili, večer vam može pomoći dočarati fotogalerija.

Piše: Kristian Bagarić
27.11.2016. 12:55:00
http://metro-portal.hr/skye-and-ross-i-irena-zilic-u-tvornici-kulture/101575/