Metro-portal.hr

objavljeno 28.08.2012. 16:17:00
NADMUDRIVANJE

Skupština odbila Bandićeve prijedloge

Bandić je obećao svašta Jakuševčanima, no Skupština ga je izvozala i ostavila ga da visi kao Pedro

Bandiću nije bilo svejedno
Bandiću nije bilo svejedno (Arhiva)

Skupština Grada Zagreba na današnjoj izvanrednoj sjednici, kojoj je tema bila odlagalište otpada Jakuševec, usvojila je većinom glasova zaključak prema kojem je zadužila gradonačelnika Milana Bandića da Ministarstvu zaštite okoliša i prirode predloži izmjenu Zakona o zaštiti okoliša da bi se mogla u isti uvrstiti odredba prema kojoj bi građani koji žive u blizini smetlišta mogli dobivati ekološku naknadu za smanjenu kvalitetu života dok se ono ne zatvori

Od gradonačelnika je također zatraženo i da za sljedeću sjednicu Skupštine, koja je zakazana za kraj rujna, podnese prijedlog odluke o izmjenama i dopunama prostornog plana kojim bi se produljio rad odlagališta u skladu sa zakonskim propisima jer smetlište u ilegali radi pune dvije godine. 

Zahtjevi Jakuševčana koji su, između ostalog, tražili držanje svinja do zatvaranja odlagališta te omogućavanje legalizacije građevina bez plaćanja vodnog i komunalnog doprinosa nisu prošli, odnosno, kako je to formulirano u zaključku, njihovi su zahtjevi primljeni na znanje.

Bandić bi također do kraja 2012. godine Skupštini trebao dostaviti prijedlog plana gospodarenja otpadom u Zagrebu do 2015. godine.

28.08.2012. 16:17:00
http://metro-portal.hr/skupstina-odbila-bandiceve-prijedloge/73579/