Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2013. 08:10:00
HE HE

Skupština ne da Bandiću da proda Park branitelja

Milan Bandić nije ni nakon dvosatne žustre rasprave uspio dobiti 'zeleno svjetlo' Gradske skupštine za prodaju građevinskog zemljšta na Laništu

Bandićeve igrice ne prolaze
Bandićeve igrice ne prolaze (Arhiva)

Vijećnici, točnije njih 24, nakon duge, polemične rasprave priklonili su se prijedlogu Kluba HDZ/HSP/BUZ da se prijedlog o prodaji vrati gradonačeniku na doradu, odnosno da se pribavi mišljenje nadležnog vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora.

Bandić je gorljivo zagovarao svoj prijedlog, no vijećnici spomenutog Kluba, kao i oni iz redova SDP-a, HSLS/HSS-a bili su drugačijeg mišljenja

Nije pomoglo ni gradonačelnikovo uvjeravanje da kupac želi Gradu platiti 3,7 milijuna kuna, te da će se barem dvostruko uprihodovati od komunalnog doprinosa, sagraditi 137 stanova, da je spreman platiti premještanje 'tri klupe i 12 kocki'.

Odbio je oporbene prozivke da prijedlogom pogoduje privatnom interesu.

'Ja sam ovdje čist kao gorska suza', izjavio je Bandić prozvavši mjesni odbor i predsjednika vijeća gradske čertvti da nisu odradili svoj dio posla kako treba.

Tko je odgovoran da je obilježje u Laništu napravljeno pola na gradskoj, pola na privatnoj zemlji, nitko nije pitao gradonačelnika, zašto je dopis vijećnicima potpisao predsjednik Vijeća gradske četvri Novi Zagreb - Zapad, zašto nije sazvao Vijeće?, upitao je gradonačelnik koji je odbio ideju o povlačenju prijedoga.

'Čovjek preuzima o svom trošku izmještanje spomenika ii pustimo ga da radi svoj posao. Vijećnici su uprskali i na svoju ruku to radili. Potrošili su 200 tisuća kuna. Budimo sretni da čovjek hoće pokriti to', rekao je Bandić te dodao da neće povlačiti točke s dnevnog reda zbog telefonskih poziva zastupnika.

'Bez povijesnih razloga neću na sjednici povlačiti točke, nisam ničiji žmigavac, i kad vozim ne dajem žmigavac, ne dajem znak gdje skrećem. Ja sam staro magare', poručio je vijećnicima.Prodaji se usprotivio SDP, a odgodu su predlagali HSLS te HDZ/HSP/BUZ.

'Ne bi se složio da mišljenja vijeća ne treba uzimati u obzir. Ako govorimo o slučaju na Laništu možemo zaključiti da netko brani javni interes, a netko zagovara privatni. Sada se želi prodati javna površina, i SDP će glasati proti,' rekao je Saša Molan.

'Obzirom da tamo piše da je grad uložio 200 tisuća kuna u uređenje, predlažemo da se porazgovara s mjesnim odborom i gradskom četvrti. Neka se još razgovara, treba naći najbolje rješenje, to je vjerojatno ovo što predlaže gradonačelnik, ali danas nećemo o tome glasati', rekao je Vladimir Ferdelji (HSLS).

19.07.2013. 08:10:00
http://metro-portal.hr/skupstina-ne-da-bandicu-da-proda-park-branitelja/79337/