Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2010. 07:24:04
NI VIŠE NI MANJE

Skupina Srba tuži američku tvrtku zbog Oluje

Tužitelji koji se nazivaju "Žrtve genocida u Krajini" traže 10,4 milijarde dolara od tvrtke koja je obučavala i opremala hrvatske vojnike

oluja srbi tužba
oluja srbi tužba (Wikipedia)

Skupina Srba u SAD-u tužila je američku tvrtku L-3 Communication Holding jer je, kako kažu, vojni konzalting te tvrtke, MPRI, obučavao i opremao hrvatske snage za masovna ubojstva Srba u Oluji, prenosi Bloomberg.

Tužba je predana ovoga tjedna federalnom sudu u Chicagu, a tužitelji, koji se nazivaju "Žrtve genocida u Krajini", traže 10,4 milijarde dolara odštete.

"Je li MPRI izravno sudjelovao u genocidu nije poznato i nije predmet", kaže se u tužbi. "Ono što se zna definitivno je da je MPRI davao sredstva koja su omogućila da se dogodi genocid".

>> Oluja je zločin koji se ne smije zaboraviti

L-3 je tvrtka sa sjedištem u New Yorku koja velik dio svojih poslova obavlja za ministarstvo obrane SAD-a. Kako piše Bloomberg, bavi se prikupljanjem obavještajnih podataka, nadzorom, izviđanjem i obukom.

MPRI je njihova podružnica u Alexandriji koja ima 6.000 zaposlenih u gotovo 60 zemalja, a na web stranici tvrtke L-3 opisuje se kao "globalna tvrtka za usluge", pojašnjava Bloomberg. Na čelu joj je umirovljeni američki general Bantz John Craddock. (hina/metro-portal)

20.08.2010. 07:24:04
http://metro-portal.hr/skupina-srba-tuzi-americku-tvrtku-zbog-oluje/46463/