Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2011. 21:00:31
NJEGA KOSE

Skupi su šamponi čisto bacanje novaca

Da biste imali lijepu i njegovanu kosu ne žalite novaca, ali koriste li zapravo skupi šamponi vašoj kosi?

skupi šampom oprat će vašu kosu kao i onaj jeftiniji

Brojni šamponi s dodatkom ovog ili onog skupog sastojka čine se kao prava stvar za vašu kosu, pogotovo nakon što pogledate reklame u kojima predivne dugokose manekenke zavode sve redom svojom sjajnom, njegovanom kosom u samo dva poteza.

No, što se zapravo događa sa svim tim sastojcima nakon što ih utrljate na vlasište? Velika tajna koju niti jedna kompanija koja prodaje proizvode za njegu kose  ne želi odati je da se zapravo ne događa ništa!

Većina sastojaka u vašem šamponu kojim tretirate kosu sastoji se od prevelikih molekula koje ne mogu prodrijeti unutar dlake. Oni jednostavno stoje na površini kose i kad ispirete kosu, ispirete i njih.

Kad je u pitanju korijen kose, stvar je još gora. Sitni korijen kose toliko je malen da u njih ne može ući gotovo niti jedan (pre)skupi sastojak vašeg šampona. Nemojte zaboraviti i da su svi ti sastojci zapravo kemikalije te mogu imati i neželjene posljedice po vašu kosu.

Pa što onda učiniti?

Razmislite malo da li je svaka nova reklama s revolucionarnom novom tehnikom upravo ono bez čega ne možete živjeti. Iako šamponi nisu toliko skupi, stvar su koju kupujemo redovito i ponajviše biramo pod utjecajem reklama.

Možda je onaj obični, puno jeftiniji od najnovijeg, sasvim dovoljan da bi vaša kosa bila čista i njegovana?

23.07.2011. 21:00:31
http://metro-portal.hr/skupi-su-samponi-cisto-bacanje-novaca/61610/