Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2018. 20:01:00
EH, DA... :)

Skromno vjenčanje je pametniji odabir

Nakon što otkrijete rezultate ovog istraživanja, garantiramo da vam više neće smetati skromna svadba

Skroman prsten i skromno vjenčanje - preduvjet uspješnog braka
Skroman prsten i skromno vjenčanje - preduvjet uspješnog braka (FreeDigitalPhotos)

Vjenčanje je skup sport, pitajte bilo koga kome je to palo na pamet u zadnjih desetak godina - razvijena je cijela prateća industrija koja se trudi izmusti i zadnji novčić iz vašeg džepa prije sudbonosnog DA.

No, nakon što otkrijete rezultate ovog istraživanja, garantiramo da vam više neće smetati skromna svadba. 

Iako se u magazinima vjenčanja prikazuju idealistički i kao iz bajke, u stvarnom životu vrijedi sasvim drugo pravilo, ono koje kaže da što manje potrošite na bajkovito vjenčanje - to će vaš bajkoviti brak duže trajati

Profesi ekonomije, Hugo M Mialon i Andrew Francis Tan, proveli su istraživane na 3000 vjenčanih ljudi i pronašli određene elemente koji bi mogli uputiti na skoru rastavu braka. 

Prema njihovom istraživanju, velika svota novca koju parovi ulože u vjenčanje mogla bi biti indikator brzog razvoda jer je paru bitan vanjski dojam i izgled

Fokusirali su se na zaručnički prsten i otkrili da je mogućnost rastave veća, ako cijena zaručničkog prstena prijeđe otprilike 2000 dolara što je cca 13 tisuća kuna. 

Slično je vrijedilo i za samu ceremoniju pa su tako parovi koji su platili manje od 1000 dolara imali manju šansu za razvod braka. Međutim, profesori su pažnju obratili i na to koliko je izgled bio bitan ljudima u odluci na brak. 

Pokazalo se oni kojima je izgled bio bitan faktor u vjenčanju imaju veliki rizik od rastave

No, nije sve tako crno pa su znanstvenici otkrili da je odlazak na medeni mjesec znak zdrave veze i, vjerojatno, dugotrajnog braka. 

24.07.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/skromno-vjencanje-je-pametniji-odabir/113401/