Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2010. 17:21:05
INTERLIBER

Školska knjiga dobila Posebno priznanje Zagrebačkog velesajma

Školska knjiga dobila je Posebno priznanje i kristalnu skulpturu Zagrebačkog velesajma za najvišu razinu ukupnog nastupa na ovogodišnjem Interliberu

Najviša razina ukupnog nastupa
Najviša razina ukupnog nastupa (CROPIX)

Predsjedniku Uprave Školske knjige Anti Žužulu danas je nagradu uručila direktorica ZV-a Mirela Bartolec. Podsjetivši kako je ponovno Školska knjiga dobila najviše priznanje ZV-a, Žužul je istaknuo kako nakladnici koji izlažu svoje knjige na Interliberu, za razliku od medija znaju cijeniti kulturu.

"Nakladnici štite kulturni identitet, kulturno domoljublje, kulturno gospodarstvo i kulturne vrijednosti", rekao je, dodavši kako se mediji, a poglavito televizija više bave "mrkvom i lukom, nego hrvatskim jezikom".

Istaknuvši kako će hrvatski jezik postati 24. službeni jezik u Europskoj uniji, Žužul je ocijenio kako nakladnici u svojim njedrima nose hrvatsku kulturu. "Vama nakladnicima zahvaljujem se u ime onih koji nisu došli na Interliber i na dodjeli ovih priznanja", rekao je Žužul.

Priznanje pak za visoku razinu ukupnog nastupa ZV-a dobili su Algoritam iz Zagreba, Forum iz Zadra, Golden marketing-Tehnička knjiga, Jesenski i Turk, Matica hrvatska, Mozaik knjiga, Naklada Ljevak, Profil International, VBZ i Znanje iz Zagreba. (hina/metro-portal)

12.11.2010. 17:21:05
http://metro-portal.hr/skolska-knjiga-dobila-posebno-priznanje-zagrebackog-velesajma/51122/