Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2013. 12:33:00
KONFERENCIJA

Škola za sutra - od mozga do uma

Konferencija je namijenjena učiteljima, odgajateljima, znanstvenicima, studentima, kao i svima onima koji imaju na srcu budućnost naše djece

Barunica Susan Greenfield promiče neuroznanost u svijetu
Barunica Susan Greenfield promiče neuroznanost u svijetu (Arhiva)

Zadaća obrazovanja, odgoja i socijalizacije je transformirati naš mozak u um, svijest, osobnost. Privilegij učiteljskog poziva je u njegovoj vitalnoj ulozi u oblikovanju svijesti važne za budućnost svijeta.

Ove značajne teme obrađivat će konferencija Škola za sutra - od mozga od uma koja će se održati u Zagrebu 20. i 21. rujna na FER-u. 

Na konferenciji ćete moći poslušati  predavanja iz područja pedagogije gospodina Davida Brierleya, izvanrednog profesora na Fakultetu Rudolf Steiner u Oslu, pedagoškog voditelja neformalnih studija za učitelje i odgajatelje u Zagrebu i Ljubljani te voditelja projekta Inovacije u obrazovanju pri Ministarstvu za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Republike Slovenije.

Polaznici će moći čuti i Tobiasa Richtera, predavača na Centru za kulturu i pedagogiju u Beču te na studijima za obrazovanje waldorfskih pedagoga u Austriji, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Iz područja neuroznanosti nazočit će Anne Mangen, izvanredna profesorica na Sveučilištu u Stavangeru, autorica i predavačica s istraživačkim interesom za kognitivnu i edukacijsku neuroznanost, otjelovljenu kogniciju te utjecaj digitalnih tehnologija na čitanje i pisanje kao i rad i razvoj mozga u cjelini.

Iz Hrvatske predavanje će održati Slavica Bašić, redovna profesorica na Sveučilištu u Zadru, predaje i objavljuje radove o teorijskim pitanjima znanosti o odgoju, teoriji kurikuluma i reformnopedagoškim koncepcijama (Waldorf i Montessori). Posebno angažirana u pedagoškom obrazovanju i usavršavanju odgojitelja i učitelja.

Možda i najznačajniji gost je barunica Susan Greenfield, jedna od najpoznatijih europskih znanstvenica, redovna profesorica na Odsjeku za farmakologiju Sveučilišta u Oxfordu, vodeća istraživačica na području istraživanja fizičke osnove svjesnosti i Alzheimerove te Parkinsonove bolesti.

Nekadašnja ravnateljica britanskog Kraljevskog instituta pobornica je demokratizacije neurologije. Predaje na brojnim svjetskim sveučilištima i gostuje u javnim emisijama diljem Velike Britanije i SAD-a. Autorica je nekoliko svjetskih uspješnica, uključujući „ Ljudi sutrašnjice: Kako 21. stoljeće mijenja naš način razmišljanja"

Prijave za konferenciju i o samom programu nalaze se na www.braintomind.com

26.07.2013. 12:33:00
http://metro-portal.hr/skola-za-sutra-od-mozga-do-uma/79496/