Metro-portal.hr

objavljeno 30.08.2013. 11:04:00
OVISNICI :)

Skinite se s Facebooka elektrošokovima

Ako ste preveliki ovisnik o internetu, Fejsu, društvenim mrežama ili igricama, skinite se pomoću Pavlovog udara smišljenog na MIT-u

Pavlov udar bolji je od komune ovisnika o Fejsu :)
Pavlov udar bolji je od komune ovisnika o Fejsu :) (Screenshot YouTube)

Robert Morris i Dan Mac Duff doktoranti su na MIT-u, no sva ta pamet koju imaju nije im puno koristila kad je Facebook u pitanju - na njemu su provodili puno radno vrijeme tijekom dana.

Nakon što su shvatili svoju ovisnost, odlučili su napokon upregnuti pamet koju imaju i stvorili su Pavlov udar, spravicu koja će vas elektrošokovima skinuti s Fejsa i sličnih stvari lakše nego s droge.

Zavisni ste od Facebook-a i nemate ideju kako da se "skinete" sa njega? U tom slučaju sigurno bi vam koristio "Pavlov udar", uređaj koji proizvodi elektrošokove svaki put kada korisnik "pretjera" sa Facebook-om.

Tvorci uređaja su Robert Moris i Dan Mek Daf, studenti sa Tehnološkog Univerziteta u Masačusetsu. Uređaj, koji se povezuje preko USB kabla i tastature, detektuje kada korisnik predugo koristi jednu aplikaciju na računaru.

- U tom slučaju on proizvodi elektrošok. Korisnik osjeti neprijatno peckanje na ruci svaki put kada pokuša da otvori Facebook , pošalje email ili da se nakači na neku drugu društvenu mrežu- pričaju studenti koji su kreirali ovaj uređaj jer su i samo zavisnici od Facebook-a, na kojem su provodili više od 50 sati nedjeljno.

- Nedavna studija, koja je rađena na Univerzitetu u Čikagu pokazala je da Facebook i Twitterstvaraju veću zavisnost nego cigarete ili alkohol - kažu Moris i Mek Daf. Takođe, još jednonedavno urađeno istraživanje pokazalo je da Facebook korisnike čini nesrećnima i izaziva depresiju.

- Ukoliko ste se i vi pronašli u njima, vjerovatno ste jedan od zavisnika - poručili su tvorci ovog uređaja.

Pogledajte video!

30.08.2013. 11:04:00
http://metro-portal.hr/skinite-se-s-facebooka-elektrosokovima/80144/