Metro-portal.hr

objavljeno 11.09.2017. 13:01:00
Njam njam

Skinite kile pravilno planiranim međuobrocima

Nagli gubitak kilograma, dovodi naglom nakupljanju kilograma. Za dugoročne je rezultate potrebno mršaviti polako.

Što, kako i kada jesti između obroka
Što, kako i kada jesti između obroka (Pexels)

Već znamo da je za pravilno mršavljenje dnevni unos hrane potrebno podijeliti na pet obroka, tri glavna, i dva međuobroka. Osim ta dva međuobroka, sve ostale treba eliminirati, a to znači pozdraviti se s grickalicama, kolaćićima i sličnim napastima.

Međutim, ako dva preporučena obroka dobro isplanirate, oni vam zapravo mogu pomoći pri skidanju kila. U sljedećih nekoliko redaka pročitajte kako to uspješno napraviti.

1. Isplanirajte dva međuobroka

To znači da isplanirate baš sve njegove sastojke i točno vrijeme kada ćete ih uzimati. Naučite tijelo kada će ih primati tako da se u neko drugo doba ne javlja potreba za nekom drugom hranom.

Nemojte uzimati nikakvu hranu između tih 5 obroka, bez obzira radi li se o nečem nevinom poput samo jednog liza ili zalogaja, jer na taj varljivi način možete dnevno unijeti i do 500 kalorija više.

2. Izbacite slane grickalice ili one koje imaju oznaku 'light'

Od vrećice čipsa nećete biti siti, za par minuta opet ćete osjećati glad i posegnuti za još jednom. A hrana s oznakom 'light' ili 'manjim udjelom masnoće' još je opasnija. Kako bi se nadoknadile vrijednosti kojih ima manje, poput masti, takve namirnice sadržavat će više drugih opasnih sastojaka - šećera.

3. Unaprijed pripremite međuobroke

Bez obzira odlazite li na posao ili ostajete (raditi) kod kuće, unaprijed spreman međuobrok uvijek će vam biti pri ruci, što znači da će vam biti jednako pristupačan kao i vrećica čipsa.

4. Pazite na veličinu međuobroka

Ne samo da morate paziti na vrstu, već i na količinu hrane koju jedete. Nemojte jesti uz posao, već umite vremena i koncentrirajte se na hranu. Tako ćete uživati u količini koju ste pripremili, utažiti glad, a i zadovoljili potrebu da uzmete još samo zato što vam je fino.

Piše: Andrea Holi
11.09.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/skinite-kile-pravilno-planiranim-medjuobrocima/107255/