Metro-portal.hr

objavljeno 21.12.2014. 08:45:00
EHH ...

Sjeverna Koreja ponovno prijeti SAD

Sjeverna Koreja objavila je u subotu da su američke optužbe o umješanosti u hakerski napad na Sony 'neutemeljene klevete' i da želi zajedničku istragu sa SAD

Sjeverna Koreja tvrdi da nema veze s napadom
Sjeverna Koreja tvrdi da nema veze s napadom (Arhiva)

Neimenovani glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je da će uslijediti 'ozbiljne posljedice' ako Washington ne pristane na zajedničku istragu i nastavi optuživati Pyongyang, prenosi službena novinska agencija KCNA.

Američki predsjednik Barack Obama u petak je najavio da će SAD odgovoriti Sjevernoj Koreji koju optužuje za veliki informatički napad na filmski studio Sony krajem studenoga.

'Prouzročili su veliku štetu i mi ćemo na to odgovoriti. Naš odgovor će biti srazmjeran (njihovom napadu), a dogodit će se onda i ondje gdje mi to izaberemo', rekao je američki predsjednik na tradicionalnoj konferenciji za novinare za kraj godine u Bijeloj kući.

Također je napomenuo da je Pjongjang sam izveo napad. Sjeverna Koreja odbacila je svaku umiješanost u taj incident.

Tehnološki div Sony pretrpio je najteži korporativni napad koji je dospio u medije. Sonyju su ukradene ogromne količine podataka, osobni podaci za približno 6000 zaposlenika, neki od iščekivanih filmova i podaci o plaćama direktora.

21.12.2014. 08:45:00
http://metro-portal.hr/sjeverna-koreja-ponovno-prijeti-sad/89127/