Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2010. 09:56:52
LESI SE VRAĆA KUĆI

Sjeverna Koreja oslobodila ilegalnog američkog misionara

Robert Park izrazio je "iskreno kajanje" za svoj čin nezakonitog ulaska u zemlju izazvan "lažljivom propagandom" sa Zapada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Američki misionar kojega je Sjeverna Koreja oslobodila nakon što je ondje ušao ilegalno prosvjedujući protiv stanja s ljudskim pravima, doputovao je u subotu u Peking prije nego otputuje za SAD, objavilo je američko veleposlanstvo u Kini.

"Radujemo se što je Sjeverna Koreja oslobodila Roberta Parka (28) koji je jutros doputovao u Peking. Parku pomoć pruža konzularno osoblje veleposlanstva dok se priprema da danas otputuje u SAD", izjavila je Susan Stevenson, glasnogovornica američkog veleposlanstva.

Amerikanac koji živi u Tucsonu u Arizoni, na jugozapadu SAD-a, doputovao je u subotu ujutro u zračnu luku kineskog glavnog grada iz pravca Pjongjanga.

Na Božić je prešao zamrznutu rijeku Tiumen koja dijeli Kinu od Sjeverne Koreje.

Udruga "Život i sloboda za sve Sjevernokoreance: 2009." čiji je član, potvrdila je da nosi poruku sjevernokorejskom predsjedniku Kim Jong-ilu u kojoj zahtijeva oslobađanje političkih zatvorenika ili poduzimanje koraka kako bi se osigurali bolji uvjeti života i bolja zaštita ljudskih prava u zemlji. U petak je službena agencija KCNA objavila Parkovo oslobađanje objasnivši da je izrazio "iskreno kajanje" za svoj čin, izazvan "lažljivom propagandom" sa Zapada. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 09:56:52
http://metro-portal.hr/sjeverna-koreja-oslobodila-ilegalnog-americkog-misionara/32348/