Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2017. 14:17:00
FAIL

Sjeverna Koreja neuspješno lansirala projektil

Sjeverna Koreja pokušala je danas lansirati projektil u blizini Sinpa na istočnoj obali, ali pretpostavlja se da je pokušaj propao, izvijestili su južnokorejski vojni izvori

Na paradi su izgledali opako, ali u praksi... fail!
Na paradi su izgledali opako, ali u praksi... fail! (Twitter)

Lansiranje rakete izvedeno je dan nakon vojne parade u Pjongjangu kojom je obilježen rođendan utemeljitelja Sjeverne Koreje Kim Il-sunga, a na kojoj su, prema svemu sudeći, pokazani balistički projektili.

Iz iste regije lansiran je i balistički projektil uoči sastanka čelnika SAD-a i Kine, ključnog sjevernokorejskog saveznika. Na sastanku je jedna od glavnih tema trebalo biti intenzivno naoružavanje Sjeverne Koreje. Napetost u regiji naglo je eskalirala i porasla je zabrinutost da bi Sjeverna Koreja uskoro mogla izvesti šesti nuklearni pokus ili testirati balistički projektil.

Bijela kuća objavila je da je američki predsjednik Donald Trump upozorio Sjevernu Koreju na mogućnost američke vojne akcije protiv nje. Američki predsjednik naredio je mornaričkoj floti, koju predvodi nuklearni nosač brodova, da se uputi prema toj regiji kako bi pokazao moć, a iz njegova ureda su najavili mogućnost uvođenja strožih ekonomskih sankcija toj zemlji. Iz Sjeverne Koreje na to je stigao odgovor o mogućem nuklearnom napadu na SAD.

Američki potpredsjednik Mike Pence stigao je u Južnu Koreju, na svojem desetodnevnom putovanju Azijom, što se tumači kao znak potpore američkim saveznicima u trenutku kada napetost raste zbog sjevernokorejskog programa naoružavanja.

16.04.2017. 14:17:00
http://metro-portal.hr/sjeverna-koreja-neuspjesno-lansirala-projektil/104354/