Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2011. 23:00:00
PRVA VEČER

Sjajno otvaranje Dreft Fashion Weeka

Domaća ekipa dizajnera svih profila oduševila je publiku

Dreft Fashion Week
Dreft Fashion Week (DFW)

Prva večer Dreft Fashion Weeka Zagreb u Hypo centru nadmašio očekivanja. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u revijama Sanje Jakupec iz Mustri čiju je reviju otvorila poznata harfistica Doris Karamatić, dizajnera nakita Ivana Midžića, pobjednice natječaja mladih dizajnera „Pret a designa" Abe Tomičić, Ines Zrnc Gregorine koja je samo za ovu priliku sama pjevala i snimila pjesmu naziva njezine kolekcije „Replace", „Honolulu Black" Marie Escote iz Madrida i „Positronyx" Jean Pierre Braganze iz Londona. Specijalni gost večeri bila je pjevačica grupa Kosheen Sian Evans sa svojim bendom. 

Sinoć se obavio i prvi shopping dizajnerskih krpica u British Fashion Shopu Britanske Ambasade na 1. katu Hypo centra, gdje su svi posjetitelji mogli kupiti odjeću londonskih dizajnera koji gostuju na Dreft Fashion Weeku, a prodaja se nastavlja i za vrijeme trajanja DFWZ. 

Na after party-u u Maraschinu dizajneri, modeli i gosti zabavljali su se dugo u noć.

Detaljnije o revijama:

Sanja Jakupec poslala je snažnu poruku o tome koliko možemo naučiti od Japanskog naroda i načina na koji su se nosili sa velikom tragedijom koja ih je zadesila. Revijom su prevladavale crna, bijela i crvena boja, tradicionalne japanske boje, a dodatnu težinu samoj kolekciji dala su japanska slova na kreacijama, kao i prigodne poruke na video zidu. Poseban dodatak samom predstavljanju ove kolekcije dala je i naša proslavljena harfistica Doris Karamatić. Ivan Midžić predstavio je svoju kolekciju neobičnog, ali elegantnog i profinjenog nakita kojeg su nosile bose manekenke obučene u bijele haljine, a našao se tu i jedan maneken koji je prikazao muški nakit.  Revija je odisala mirnoćom, elegancijom i profinjenošću.  Aba Tomičić, pobjednica Pret-a-Design natječaja, prikazala je vrckavu šarenu kolekciju inspiriranu Munchkinima, stavnovnicima grada Oza. Publiku je uspjela podići na noge Maria Escote, španjolska dizajnerica sa svojom apokaliptičnom, mračnom kolekcijom, koja usprskos pomalo darkerskom stylingu odiše ženstvenošću i elegancijom. Nakon apokaliptične kolekcije, Ines Zrnc Gregorna ponudila je svoje viđenje trapera upotpunjenog zakovicama, te kapicama sa natpisima:  „FIX", „SAVE", „CLEAN" i „FEED". Prvu večer zatvorio je londonski dizajner, modni proteže Karl Lagerfelda,  Jean Pierre Braganza, koji je prikazao kako se žena budućnosti, vođa i ratnica mora odijevati. Njegova kolekcija ispunjena je crnom bojom koja je Braganzina opsesija, upotpunjena sa ponekim detaljem u boji. Kreacije odišu samopouzdanjem, stilom i elegancijom na futuristički način.

Što nas čeka večeras na drugoj večeri DFWZ-a?

Prvo ime druge večeri svakako su Annette i Danielle Felder, identične blizanke koje su zaludile Londonsku  modnu scenu, a čije bez čijih kreacija više ne mogu mnoge velike svjetske zvijezde kao što su Rihanna, Gwyneth Paltrow, Lady Gaga i mnoge druge. Hrvatske dizajere predstavljati će tri dame: Kristina Burja, Artiđana by Ana Ćavar i Ana Kujundžić, svaka sa svojom posebnom pričom koju će  ispričati na pisti. Svoju kolekciju predstaviti će i Louis De Gama, već tradicionalni gost DFWZ-a, a večer će zaključiti Philip Colbert, sa svojim „The Rodnick Bendom", spojem odlične glazbe i još boljih kolekcija.

Kako Mexico sun - dugogodišnji partner DFWZ danas slavi 10 godina, večeras poslije revija manekenke i VIP gosti zaputit će se na proslavu rođendana u Mexico sun na Kaptol centar, a poslije na after party  u Hemingway Loungeu (kod HNK).

20.05.2011. 23:00:00
http://metro-portal.hr/sjajno-otvaranje-dreft-fashion-weeka/59095/