Metro-portal.hr

objavljeno 13.12.2013. 17:00:00
SJAJNO!

Sjajna akcija Judo kluba Profectus Samobor

Volonterski rad svih natjecatelja, trenera i roditelja uz vlastita sredstva napravio je, po običaju, pravo malo čudo

Kako napraviti sve sam ...
Kako napraviti sve sam ... (Profectus Samobor)

Sredinom rujna ove godine tridesetak samoborskih judaša, među kojima je 6 majstora juda i 9 bivših i aktualnih prvaka i prvakinja Hrvatske u judu odlučilo je osnovati novi klub, Judo klub „Profectus Samobor". U tom se trenutku nije znalo gdje će se i kako trenirati, ali njihova volja i zajedništvo uz bezgraničnu podršku roditelja garantirala je da će se stvari ubrzo promijeniti.

Odmah je pronađeno privremeno rješenje za trening koje je zahtijevalo angažman roditelja na prijevozu sportaša u dvoranu u Bregani. Rješenje problema je nakon samo desetak dana ponudila poznata samoborska sportska obitelj koja je klubu ponudila na korištenje svoje bivše radioničke prostore u Samoboru u ulici Dobriše Cesarića 5. Vidjevši o kakvom se prostoru radi, te uzevši u obzir i daljnje mogućnosti, uprava Judo kluba „Profectus Samobor", natjecatelji, treneri i svi roditelji zajednički su odlučili uložiti svoja sredstva i rad na uređenje prostora.

Radovi su počeli 23. rujna, a već 12. prosinca na maloj svečanosti, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije, g. Milan Kolman otvorio je sportski centar Judo kluba „Profectus Samobor". Na preko 300 m2 korisne površine članovi kluba mogu koristiti dvije dvorane za trening, teretanu, svlačionice, prostor za roditelje, uredski prostor i parkiralište. Uz to, sportašima je na pomoći i fizioterapeutkinja u istom objektu. Prostor je opremljen video i audio opremom, pa roditelji sva događanja na treninzima mogu pratiti na video zidu u prostoru za roditelje.

U tih 80 dana, od početka radova do otvorenja centra smjestila se jedna lijepa sportska priča. Članovi, roditelji i donatori uložili su u prostor preko 150.000,00 kn, bez ikakve financijske pomoći institucija. Sav rad je bio u potpunosti volonterski, a u preko 2500 sati rada zajednički su sudjelovali članovi, roditelji, djedovi, bake, rodbina i prijatelji. To svjedoči da svi oni čvrsto vjeruju u uspjeh kluba.

U planu je uređenje i treće dvorane za trening, ali na sredstva roditelja i članova više se ne može računati u tolikoj mjeri, pa je klub otvoren za sve vidove suradnje zainteresiranih donatora.

Trenutno, Judo klub „Profectus Samobor" ima pet kategoriziranih športaša HOO od IV. do VI. kategorije, 4 aktualna prvaka RH, 3 viceprvaka RH, te još 8 brončanih medalja s prvenstava RH u svim uzrasnim kategorijama, od djece do seniora i seniorki i to samo u 2013. godini. Članstvo svakog dana raste, pa uz dobar rad uspjeh kluba i njegova budućnost nisu upitni. Iskusna uprava, mladi, školovani i motivirani treneri i već sada uspješni športaši uz veliku podršku roditelja garantiraju uspješnost ovog projekta.

13.12.2013. 17:00:00
http://metro-portal.hr/sjajna-akcija-judo-kluba-profectus-samobor/82157/