Metro-portal.hr

objavljeno 06.01.2015. 15:49:22
PUNK ROCK

Six Pack obilježava 20 godina koncertom u Tvornici

Podršku na najjačoj punk svirci na početku 2015. dat će im zagrebački bendovi Pičke vrište, Saučešće i Fast Response

Six Pack slavi 20 godina svirke
Six Pack slavi 20 godina svirke (Arhiva)

Kultni srpski punk rock bend Six Pack koncertom u Tvornici kulture 24. siječnja obilježit će 20 godina karijere. Podršku na najjačoj punk svirci na početku 2015. dat će im zagrebački bendovi Pičke vrište, Saučešće i Fast Response.

SIX PACK

Od članova bendova s različitim glazbenim usmjerenjima koji su tada činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u listopadu 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju mnogih glazbenih kritičara i publike, jedan od najutjecajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock sastava na Balkanu. Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, Six Pack je jedan od prvih underground bendova s ovih prostora koji je probio granice svoje matične zemlje i svirao gotovo po cijeloj regiji, ali i šire (Grčka, Nizozemska).

Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspjeo napisati neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rock povijesti, a isto tako i iskritizirati sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema. Diskografija benda počinje albumom «Pretnja ili molitva?», nastavlja se kultnim izdanjem «Fabrička greška», totalno sirovim i beskompromisnim «Minut ćutanja» te veličanstvenim «Musique», koji je jedan od naprodavanijih rock albuma u Srbiji proteklih desetak godina. Posljednji i aktualni "Epicentar" je do sada sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova, a povodom dvadesetogodišnjice postojanja 2015. je u planu "Best Of" album pjesama koje su bend učinile onim što danas je.

PIČKE VRIŠTE

Pičke su brzi melodični punk na hrvatski način. S radom su startali 2011. godine, a početnu ideju za bend donose Ivek (gitara/vokal) i Fićo (bubanj). Nakon par održanih proba bendu se pridružuju Raši (bas/vokal) i Cogi (lead vokal) te bend u toj postavi djeluje godinu dana i snima svoj prvi demo. Nakom toga su uslijedile prve svirke po Zagrebu i legendardno gostovanje u Vrbovcu s Gužvom u 16-ercu. Do velikog prevrata u bendu dolazi dolaskom drugog gitariste Nine i odlaskom Cogija kao lead vokala, dok Ivek preuzima mikrofon. Trenutno su u fazi mixanja albuma prvijenca kojeg ćemo čuti upravo u Tvornici kulture.

SAUČEŠĆE

Saučešće je relativno mlad zagrebački melodic punk bend u kojem su ne tako mladi članovi dobro znanih bendova Mašinko, Fraktura Mozga i Pičke Vrište. Sviraju veselu i zaraznu muziku s vrlo pogrešnim tekstovima.

FAST RESPONSE

Fast Response je zagrebačka punk rock četvorka također sastavljena od članova drugih bendova, aktivnih dugi niz godina. U ljeto 2013. objavili su EP "Cuntspiracy", a 19.02.2014. im je izašao prvi dugi album naziva "Welcome to Corruptia"

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 40kn, dok će na dan koncerta iznositi 50kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 13

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18

  • Prodajna mjesta Entria I www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

06.01.2015. 15:49:22
http://metro-portal.hr/six-pack-obiljezava-20-godina-koncertom-u-tvornici/89399/