Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2012. 12:26:57
ZAŠTITA CIVILA

Sirijski pobunjenici povukli se iz Deir al-Zora

"Tenkovi su ušli u stambena područja, posebice u južnim područjima Deir al-Zora. Slobodna sirijska vojska povukla se kako bi se izbjegao pokolj civila", rečeno je

Fotografija vijesti

Sirijski ustanici koji se bore protiv režima predsjednika Bašara al-Asada napustili su u utorak grad Deir al-Zor na istoku zemlje, ne mogavši više izdržati žestoke napade vojske, javlja Hina.

Vladine snage su također granatirale stambena područja u gradovima Hami i Homsu i obližnji grad Rastan i pritom su ubile najmanje 10 ljudi, dok je jedan vojnik poginuo u napadu na vojnu kontrolnu postaju na jugu zemlje, izjavili su oporbeni izvori.

Slabo naoružani pobunjenici bili su prisiljeni na povlačenje diljem Sirije posljednih tjedana pred teško naoružanom vojskom.

"Tenkovi su ušli u stambena područja, posebice u južnim područjima Deir al-Zora. Slobodna sirijska vojska povukla se kako bi se izbjegao pokolj civila", navodi se u priopćenju Zajednice odbora revolucije u Deir al-Zoru.

Od 15. ožujka 2011. Siriju potresa neviđena pobuna protiv režima predsjednika Asada. U njezinu gušenju ubijeno je više od 9000 ljudi, po podacima nevladinih organizacija.

Sirijski ustanici, koji nisu uspjeli zadržati nijedan veći komad teritorija, izgleda da mijenjanju taktiku borbe, kažu analitičari, upirući prstom na dva bombaška napada u dva najveća sirijska grada ovoga vikenda i na sabotaže na željeznici.

20.03.2012. 12:26:57
http://metro-portal.hr/sirijski-pobunjenici-povukli-se-iz-deir-al-zora/69281/