Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2012. 16:29:47
ZLOČIN NAD CIVILIMA

Sirijske vlasti niječu masakr u Huli

"Žene, djeca i starci su ubijeni. To nije obilježje junačke sirijske vojske", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova

Fotografija vijesti

Sirijske vlasti opovrgnule su u nedjelju da su počinile masakr civilnog stanovništva u Huli nakon što su oporbeni aktivisti izjavili da je najmanje 109 ljudi, među kojima veliki broj djece, ubijeno u tom gradu u pokrajini Homs, što je jedan od najgorih pokolja u 14-mjesečnom oporbenom ustanku protiv predsjednika Bašara al Asada, javlja Hina.

"Žene, djeca i starci su ubijeni. To nije obilježje junačke sirijske vojske", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Džihad Makdesi novinarima u Damasku. Makdesi je kazao da su masakr izveli "teroristi" nakon sukoba ustanika i snaga odanih Asadu.

Krvavi masakr u Huli osudila je cijela međunarodna zajednica. Sukobi u Siriji nastavljeni su unatoč razmještaju oko 250 UN-ovih promatrača koji su poslani ondje kako bi nadzirali primjenu prekida vatre o kojoj je pregovarao UN-ov izaslanik Kofi Annan.

Prema podacima sirijskih organizacija za ljudska prava, otkako je počela pobuna protiv vladavine predsjednika Bašara al-Asada u Siriji je ubijeno gotovo 13.000 ljudi, odnosno devet tisuća civila i ustanika, tri tisuće pripadnika sirijskih snaga i gotovo tisuću prebjega iz sirijske vojske.

27.05.2012. 16:29:47
http://metro-portal.hr/sirijske-vlasti-nijecu-masakr-u-huli/71392/