Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2012. 18:38:34
ORUŽANI SUKOB

Sirijske snage otvorile vatru na civile i pritom usmrtile 25 osoba

Prema izjavama oporbenih aktivista vojnici su ušli u grad Hamu i počeli pucali po ljudima na ulicama. Pritom je ubijeno najmanje 25 osoba, a 60 ih je ranjeno

Fotografija vijesti

Sirijske snage sigurnosti u ponedjeljak su granatirale grad Hamu pucajući po stanovništvu, pri čemu su ubile najmanje 25 osoba, izvijestili su oporbeni aktivisti, javlja Hina.

Pucnjava se dogodila samo dan pošto su promatrači UN-a, koji nadziru primjenu sporazuma o prekidu vatre, posjetili Hamu, pokrajinu u kojoj je počela narodna pobuna protiv predsjednika Bašara al-Asada.

"Počelo je još jutros pucnjavom iz tenkova i strojnica, čak su i kuće gorjele", rekao je za Reuters lokalni aktivist Musab, dodajući da su vojnici ušli u grad i pucali po ljudima na ulicama. Pritom je ubijeno najmanje 25 osoba, 60 ih je ranjeno, a moglo bi biti još mnogo žrtava u granatama pogođenim zgradama.

Sirijske vlasti, koje tvrde da poštuju sporazum o prekidu vatre postignut 12. travnja, još nisu komentirale ove informacije.

Europska unija odlučila je u ponedjeljak nametnuti nove sankcije sirijskome režimu zbog nastavka krvoprolića u toj zemlji u kojoj je prije deset dana trebao stupiti na snagu prekid vatre. Nove sankcije uključuju luksuzne proizvode i opremu koja bi mogla služiti za represiju protiv oporbe.

23.04.2012. 18:38:34
http://metro-portal.hr/sirijske-snage-otvorile-vatru-na-civile-i-pritom-usmrtile-25-osoba/70332/