Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2012. 21:21:27
PARLAMENTARNI IZBORI

Sirijska oporba izbore nazvala lakrdijom

"Ovo je tek kazališna predstava. Kandidati su biznismeni i pijuni čvrstorukaša na vlasti", kazao je jedan muškarac koji je želio ostati anoniman

Fotografija vijesti

Sirijska vlada u ponedjeljak je objavila da su glasači u velikom broju izašli na parlamentarne izbore koje smatra ključnim za svoj program reformi, dok oporba poručuje da se radi o lakrdiji, izvjestivši istovremeno o nastavku sukoba između pobunjenika i vojske odane predsjedniku Bašaru al-Asadu, javlja Hina.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon iz Washingtona je poručio da nastavak krvoprolića smatra "potpuno neprihvatljivim i nedopustivim".

U zemlji u kojoj 14 mjeseci traje sukob i pobuna protiv Asadovog režima, predsjednik sirijskog Visokog odbora za izbore Ahalaf al-Azavi je na državnoj televiziji poručio da se glasovanje odvija "tiho i normalno". Državna agencija SANA javlja da je odaziv veliki no očevici u Damasku tvrde suprotno. Strani novinari javljaju da su na jednom glasačkom mjestu u sat vremena vidjeli samo troje glasača.

"Ovo je tek kazališna predstava. Kandidati su biznismeni i pijuni čvrstorukaša na vlasti", kazao je jedan muškarac koji je želio ostati anoniman.

I dok vlasti javljaju o uspješnosti izbora, udruga za zaštotu ljudskih prava sa sjedištem u Londonu javlja o sukobima u sjevernim provincijama, gradu Hami i okolici glavnog grada Damaska.

Prema podacima UN-a, do sada je u sukobima u Siriji poginulo oko 9.000 ljudi.

07.05.2012. 21:21:27
http://metro-portal.hr/sirijska-oporba-izbore-nazvala-lakrdijom/70752/