Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2012. 11:06:28
ORUŽANI SUKOB

Sirija oslobodila predgrađa Damaska

"Slobodna sirijska vojska taktički se povukla. Režimske snage su ponovno zauzele predgrađa i počele provoditi uhićenja", izjavio je jedan aktivist

Fotografija vijesti

Sirijska vojska preuzela je u nedjelju od pobunjenika kontrolu nad istočnim predgrađima Damaska nakon dva dana sukoba samo nekoliko kilometara od središta vlasti predsjednika Bašara al-Asada, izjavili su oporbeni aktivisti, javlja Hina.

"Slobodna sirijska vojska taktički se povukla. Režimske snage su ponovno zauzele predgrađa i počele provoditi uhićenja", izjavio je jedan aktivist u telefonskoj izjavi.

Glasnogovornik Slobodne sirijske vojske, oporbenih oružanih snaga koje je utemeljio pukovnik dezerter iz sirijske vojske, potvrdio je to izvješće. "Tenkovi su ušli unutra, ali oni ne znaju gdje je Slobodna sirijska vojska. Mi i dalje djelujemo u blizini Damaska", rekao je Maher al-Naimi u telefonskoj izjavi za Reuters iz Turske.

Aktivisti su ranije izjavili da su vojnici u nedjelju ušli u predgrađa s najmanje 50 tenkova i drugim oklopnim vozilima. Najmanje 19 civila i pobunjeničkih boraca ubijeno je u tom početnom napadu, kazali su.

30.01.2012. 11:06:28
http://metro-portal.hr/sirija-oslobodila-predgradja-damaska/67751/