Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2013. 04:17:00
DA?

Sirija demantira povezanost s auto-bombama u Turskoj

Sirija nije i nikada neće počiniti takvo nedjelo, ne zato što za to nismo sposobni, već zato što nam to naše vrijednosti ne dopuštaju, kaže vlast u Siriji

Assad oštro odbacuje turske optužbe
Assad oštro odbacuje turske optužbe (Arhiva)

'Oni nas žele uvući u scenarij katastrofe', rekao je Erdogan u Istanbulu i pozvao stanovništvo 'na oprez i hladnokrvnost na provokacije kojima se Tursku želi uvući u sirijsku kaljužu'. Sirijski režim u nedjelju je demantirao bilo kakvu upletenost u dvostruki atentat u kojem je poginulo 46 ljudi, odbivši tako i turske optužbe.

'Sirija nije i nikada neće počiniti takvo nedjelo, ne zato što za to nismo sposobni, već zato što nam to naše vrijednosti ne dopuštaju', rekao je sirijski ministar informiranja Omran al-Zobi na konferenciji za novinare.

Ministar je istaknuo da o tom događaju treba ispitati turskog premijera Erdogana, jer su 'on i njegova stranka za to izravno odgovorni'. 'On (Erdogan) mora dati ostavku zbog toga što je ubojica, ne može graditi svoju slavu na krvi Turaka i Sirijaca', rekao je al-Zobi.

Ministar al-Zobi se javno upitao zašto su atentati počinjeni nekoliko dana prije Erdoganovog susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom.'Želi li on (Erdogan), čija je zemlja članica NATO saveza, potaknuti SAD (na intervenciju u Siriji) tako što će mu (Obami) reći da je njegova zemlja napadnuta?', upitao se Zobi.

U dvostrukom bombaškom napadu u turskome gradu Reyhanliju poginulo je 46 ljudi, što je napad s najvećim brojem žrtava u Turskoj u nekoliko posljednjih godina.

13.05.2013. 04:17:00
http://metro-portal.hr/sirija-demantira-povezanost-s-auto-bombama-u-turskoj/78088/