Metro-portal.hr

objavljeno 06.04.2009. 12:42:03
cijena slave

Sinovi slavnih očeva

Svi su sinovi isti razlikuje ih jedino tata


Svi 'sinovi od' nisu posve isti. Slavni sportski tate mogu svojim sinovim ostaviti u nasljeđe punu vreću sportske slave koja slama leđa svakim korakom sve više ili proslijediti briljantne vještine upisane na kromosome u zavrzlami zvanoj DNA. Postoje 'sinovi od' kojima na koncu nije ni stalo pa završe karijeru prije nego ona ima prilike započeti. Ali ti sinovi zovu se primjerice, Enzo Zidane, Marcus Jordan što tada stvari čini bitno drugačijima jer svaki će njihov korak bez obzira na to biti praćen naslovnicama dnevnih novina.

'Siroti' maleni Enzo progonjen je od španjolskih i francuskih medija od kada igra za reprezentaciju. Mamino srce je nadjačalo pa je Enzo odlučio zaigrati kao 'Crvena furija'. Situacija nije dobra niti za Marcusa Jordana. Želio bi jednostavno igrati košarku za svoju srednjoškolsku ekipu no svaki puta kada 'maleni' Marcus zabije 20 koševa Chicago Tribune slavi ga kao kralja svijeta. Kako li se to čini njegovu bratu Jeffreyu koji je također pod povećalom.

Najgore je kada ste određeni Maradona junior no niste niti približno uspješni kao slavni tata. Ili pak, možete biti i sin Johanna Cruyffa: Jordi je vrijedno skupio devet naslova za nacionalnu ekipu Nizozemske i isto toliko Cataloniji.

Možda je bolje da je tata gori od vas, a vi ste najbolji lijevi stražnji igrač svih vremena. Jedini problem tada je što ne znate kada se treba povući o čemu vam može govoriti Maolo Maldini. No čak i u ovoj verziji scenarija postoji mjesto za slučaj koji smo slobodno nazvali 'Enzo Zidane.' Sin sina Cesara Maldinija, Christian, trenutno igra u ekipi juniora nogometnog kluba Milan i prava je senzacija. Toliko je dobar da ga u svoj nacionalni tim kani pozvati i reprezentacija Venezuele, jer kako je jedna internet stranica istražila njegova je majka Adriana, rodom Venezuelanka, - dovoljno opravdanje za prisvojiti nogometno čudo pa državljanstvo nije niti upitno. Nadamo se da će Christian biti dobar barem kao svoj otac.

Piše: MWN, Aleksander Korab
06.04.2009. 12:42:03
http://metro-portal.hr/sinovi-jednog-tate/16289/