Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2012. 13:53:19
POSLJEDNJE UPOZORENJE

Sindikati za sutra najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića

Prosvjedni skup pod nazivom "Opomena Vladi RH" je posljednje upozorenje političarima zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u zemlji

Fotografija vijesti

Četiri sindikalne središnjice sutra će obilježiti 1. svibanj - Međunarodni praznik rada prosvjednim skupom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i pokazivanjem "žutog kartona" Vladi i Saboru zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u zemlji, javlja Hina.

Prosvjedni skup pod nazivom "Opomena Vladi RH" na središnjem zagrebačkom trgu organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), Hrvatska udruga sindikata (HUS) i Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH).

Svi sudionici skupa na Trgu bana Josipa Jelačića, najavljuju sindikati, imat će zajedničko obilježje - žuti karton.

Nakon prosvjeda, koji je najavljen za 11,00 sati, prosvjednici će organizirano krenuti s Jelačićeva trga prema Radićevoj ulici. Predsjednici središnjica otići će sami na Markov trg te na ulazima u sjedište Vlade i Hrvatskog sabora ostaviti žute kartone.

To je, kako su istaknuli sindikalni čelnici prošli tjedan najavljujući prosvjed, opomenu vlastima jer ubrzano rastu troškovi života koje već tri četvrtine građana jedva podmiruje, PDV je povećan na 25 posto, raste broj nezaposlenih i umirovljenika, poskupljuju struja i plin, a nema socijalnog dijaloga.

Sutra ujutro će predsjednici sindikalnih središnjica Mladen Novosel (SSSH), Krešimir Sever (NHS), Ozren Matijašević (HUS) i Damir Jakuš (URSH) u spomen na poginule hrvatske branitelje, položiti vijence i zapaliti svijeću kod križa na groblju branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

30.04.2012. 13:53:19
http://metro-portal.hr/sindikati-za-sutra-najavili-prosvjed-na-trgu-bana-jelacica/70543/