Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 15:20:16
KONAČNI OBRAČUN

Sindikat Preporod poziva na generalni štrajk

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozvao je danas sve sindikate u Hrvatskoj, a osobito one koji djeluju u državnim i javnim službama, na žurno svesindikalno okupljanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Nalazimo se pred konačnim obračunom rada i kapitala. Obračun je to od čijeg će ishoda značajno ovisiti budućnost Hrvatske, naglašava Preporod u priopćenju.

Sindikalne središnjice bi, po njihovom mišljenju, odmah trebale napustiti Gospodarsko-socijalno vijeće. Ono je, po ocjeni tog sindikata, već duže vrijeme usmjereno protiv interesa rada i radništva, a u službi profita i kapitala. Istovremeno bi granski sindikati, a to je osobito važno za sindikate koji djeluju u državnim i javnim službama, trebali prekinuti sve vrste dijaloga koje vode sa svojim poslodavcem, naglašavaju u priopćenju.

Došlo je vrijeme da se salonski sindikalizam zamijeni uličnim. Oni sindikalisti koji to ne razumiju ili ne žele razumjeti trebaju svoja mjesta prepustiti onima koji će jalove pregovore znati i htjeti zamijeniti štrajkovima i prosvjedima, poručuju iz sindikata Preporod. (hina/metro-portal)

11.05.2010. 15:20:16
http://metro-portal.hr/sindikat-preporod-poziva-na-generalni-strajk/39761/