Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2010. 17:56:00
HRVATSKI LESKOVAC

Sindikat poljoprivrede organizirao skup potpore radnicima Poljoprerade

Radnicima Poljoprerade već dvije godine ne uplaćuju se doprinosi, a plaće nisu vidjeli mjesecima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Sindikat poljoprivrede organizirao je danas u podne ispred tvornice stočne hrane Poljoprerada u Hrvatskom Leskovcu skup potpore za stotinjak radnika Poljoprerade koji već mjesecima nisu dobili plaće, a već dvije godine im se ne uplaćuju doprinosi.

Pozivu Sindikata poljoprivrede, njegova predsjednika Josipa Pavića i regionalnog povjerenika Ivice Rogića, odazvali su se Sindikat EKN-a Hrvatske, Sindikat metalaca Hrvatske, Sindikat trgovine Hrvatske i Sindikat graditeljstva Hrvatske, priopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Iz brojnih podružnica tih sindikata povjerenici su došli s darovima za radnike Poljoprerade, među kojima je bilo od kruha do mineralne vode.

Okupljenima su se obratili predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske i potpredsjednik SSSH za sektor gospodarstva Ivan Tomac, predsjednik Sindikata poljoprivrede Josip Pavić, predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Mirko Štorga, regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić i drugi.

Zajedničko geslo govornika bilo je: "Jučer vi - danas mi - sutra svi", te zahtjev da se radncima isplate zaostale plaće i uplate doprinosi. Time je sindikalna solidarnost na konkretan način dokazana na jednom od primjera hrvatske gospodarske zbilje, kaže seu priopćenju. (hina/metro-portal)

29.04.2010. 17:56:00
http://metro-portal.hr/sindikat-poljoprivrede-organizirao-skup-potpore-radnicima-poljoprerade/38972/