Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2011. 18:51:00
MAMINJO POBIJEDIO

Šimunić ipak u Dinamu

Na veliko nezadovoljstvo Hajdukovih navijača, Joe će sljedeće dvije godine igrati u redovima aktualnog hrvatskog prvaka

Fotografija vijesti

Hrvatski reprezentativac Joe Šimunić danas je potpisao dvogodišnji ugovor s GNK Dinamo, čime konačno prestaje trakavica koja se stvorila oko njegovog transfera u Hrvatsku, piše Hina.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić kazao je da su se sa Šimunićem dogovorili da jedino može doći u Dinamo ako napusti njemački Hoffenheim.

"Proteklih dana nisam mogao komentirati novinska nagađanja, ali danas je situacija razriješena. Dinamo ništa neće morati platiti Hoffenheimu, već će to Šimunić riješiti sa svojim dosadašnjim klubom. Mogu samo još dodati da je Šimunić potpisao ugovor na dvije godine", kazao je Zoran Mamić.

Time je čini se razriješena dvojba oko toga hoće li Šimunić karijeru nastaviti u Dinamu ili Hajduku. Naime u današnjem tisku objavljeno je kako je Šimunić izjavio da vjerojatno ostaje Hoffenheimu, te da ga je pogodila negativna atmosfera koja se stvorila oko njegova transfera.

Šimunić, koji je rođen u Australiji, karijeru je počeo u Melbourne Knightsima, a potom je igrao za HSV (1998-2000), pa berlinsku Herthu (2000-2009), a od 2009. je u Hoffenheimu. No, protekle sezone uglavnom je bio na klupi za pričuve njemačkog kluba.

Danas je objavljeno i kako je kapetan Igor Bišćan (33), koji je dugo bio ozlijeđen, potpisao novi ugovor s Dinamom do ljeta 2013. godine, a posljednjeg dana prijelaznog roka Dinamo je iz Lokomotive doveo mladog stopera iz Zadra Antu Puljića, dok je u suprotnom pravcu otišao Dino Škvorc.

31.08.2011. 18:51:00
http://metro-portal.hr/simunic-ipak-u-dinamu/62760/