Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2015. 09:38:00
DOĐITE

Simply Brass i Mate Matišić u klubu Sax

U srijedu, 11. studenog s početkom od 21 sat klub Sax! nastavlja s uspješnom sezonom koncertnog ciklusa 'Novi hrvatski jazz'

Bit će sjajno, dođite
Bit će sjajno, dođite (Arhiva)

Ovu srijedu svi ljubitelji jazza moći će uživati u nastupu puhačkog kvinteta Simply Brass uz gostovanje svestranog umjetnika Mate Matišića u sklopu ciklusa Novi hrvatski jazz u klubu SAX!.

Simply Brass osnovan je 2006. godine te je u proteklom razdoblju održao niz zapaženih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. S velikim uspjehom nastupili su u ožujku 2009. godine u KD Vatroslava Lisinskog uz Orkestar oružanih snaga RH sa skladbom Shadowcatcher za kvintet limenih puhača i veliki puhački orkestar E. Ewazena.

Repertoar ansambla je raznolik, od baroka do klasike i romantizma, crnačkih duhovnih pjesama te jazza i popularnih melodija. Po preporuci Ministarstva prosvjete Simply Brass promovira limena puhačka glazbala među mladima koncertirajući u školskim i gimnazijskim dvoranama.

U klubu Sax! pred zagrebačkom publikom će izvoditi skladbe Djanga Reinhardta, Miljenka Prohaske, Duke Ellingtona i Giacoma Puccinija

11.11.2015. 09:38:00
http://metro-portal.hr/simply-brass-i-mate-matisic-u-klubu-sax/94946/