Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 12:07:03
SICKO DISKO + IZLOŽBA

Sicko Disko u klubu Legacy

U petak 18. lipnja ovaj klupski program poručuje 'Nu Rave Is Dead!

sicko disko
sicko disko (Sicko Disko)

Sicko Disko je klupski program koji u svojoj trećoj godini postojanja za svoje 15. izdanje mijenja lokaciju te ce se u petak, 18.06., dogoditi u novootvorenom klubu Legacy, u Mesničkoj 36.

Osim lokacije Sicko Disko ce od svojeg 16. izdanja promijeniti i glazbeni izričaj što je najavljeno podnaslovom 'Nu Rave Is Dead!'.

No ni to nije kraj novitetima... U petak ce se također otvoriti izložba pod naslovom "And he cried mightily with a strong voice" u istom prostoru.

Sicko Disko ekipa kaže da kako su prvi doveli nu rave tako će ga prvi pokopati i reći hvala, bilo je lijepo dok je bio nov i mlad, ali oni ne bi više pa idu dalje u potragu za nečim novim.

Dosta im je visokih i distorziranih zvukova u kojima se ne zbiva ništa previše novog nego se samo reciklira postojeće i živi na staroj slavi.

Fidget house im isto nije sjeo baš najbolje, a dubstep izbjegavaju jer to jednostavno nije ono što ih pokreće. E sad, kuda dalje? Što je ono na što će se od sada plesati? 

Oproštaljku od nu ravea organizira Otto von Disko iz Novog Sada i ženski DJ- duo Lushed Out iz Beograda koji će preuzeti kontrolu nad vašim audio osjetilima.

Za video će se pobrinuti Tanja i njenih 400 zečeva, a s vama će hopsati i tjerati vas da hopšete i Ivna Yuri i Marmat, rezidenti i glavni spletkaroši ovog ''oproštajnog'' Sicka.

Zapravo mogli bi reći da ono što žele je više Disko, a manje Sicko i zato još jednom zahvaljuju svima!

Upad 20kn prije ponoći, 30kn iza ponoći.

OTTO VON DISKO
Profesionalno se bavi bodybuildingom i kad nije u teretani cjelokupno slobodno vrijeme posvecuje..... WoW-u!
Na pitanje šta radiš večeras, uglavnom odgovara "Leđa, triceps."
Čovjek koji svoje bodybuilding vještine prenosi na muziku: ponekad tamna, sa dobrom definicijom, a nekad mišicava, puna tenzije i onih čudnih osmijeha koje svi volimo. (builderska terminologija)
Trenutno je zastupljen na Novosadskoj bodybuilding-nu rave sceni, a uskoro i na internacionalnom nivou, za Zagreb se posebno sprema!

http://soundcloud.com/otto-von-disko/otto-von-disko-ghoul-scout-camp-mix

LUSHED OUT su dvije djevojke iz Beograda (Ana i Jelena) koje su od malih nogu voljele 'vrckati' uz muziku i njeni su veliki obožavatelji. Upoznale su se tako što su im playliste na myspaceu bile identične. Oduvijek imajući želju da slušaju njima dragu muziku u klubovima, i uz malu pomoć prijatelja, počele su puštati muziku.

I dalje su prilično nove u tome, ali su njihove 'žurke' imale jako dobar odaziv i super komentare. Ako pričamo o vrstama muzike, žanrovi se smjenjuju od synth popa, electra do tvrđih fidget house i nu rave trackova. Ima tu i raznih hitova što starih što potpuno svježih, uvijek u nekom super đuskavom izdanju. Sve u svemu, obećavaju super provod!

Izložba AND HE CRIED MIGHTILY WITH A STRONG VOICE (ZG/BG)

Ovaj zine je rezultat projekta koji je radila grupa fotografa iz Beograda i Zagreba. Inicijalna ideja projekta je bila ta da više autora portretira jednu rečenicu iz literature. Kada je trebalo izabrati literarno djelo, Biblija se javila kao najlogičnije rješenje zbog svoje zastupljenosti i neizmjernog utjecaja koji je imala na društvo do sada.

Ne pridajući suviše važnosti religijskom i kanonskom značaju pojedinih djelova Svetog Pisma, vec vise zvučnosti koju određeni djelovi ostavljaju na čitaoca, "And he cried mightily with a strong voice" se učinila kao rečenica savršena za zadatak koji je trebalo ispuniti.

Svaki je autor nasumično odabrao jedan dio rečenice i dobio zadatak da ga svojim estetskim izrazom prezentira kroz tri fotografije. Publikacija je štampana tako da se svaka strana iz nje može izdvojiti. Ovako će svatko dobiti priliku da "sastavi" svoju rečenicu od datih fotografija.

AUTORI: Ana Kraš, Marija Knežević, Mate Ugrin, Goran Jovanović, Jelena Martinović, Katarina Šoškić, Branislav Jovančević, Nina Živković.

Zine će se prodavati po promotivnoj cijeni od 30 kuna.

16.06.2010. 12:07:03
http://metro-portal.hr/sicko-disko-u-klubu-legacy/42724/