Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2011. 13:16:07
DINAMIČNA I SOCIJALNA

Shakira - osoba godine na Latino Grammyju

"Čast nam je što možemo odati počast ovoj dinamičnoj i duboko socijalno svjesnoj ženi", izjavio je presjednik Latin Recording Academyja

Fotografija vijesti

Organizatori dodjele Latino Grammyja u ponedjeljak su kolumbijsku pjevačicu Shakiru proglasili osobom godine, a nagrada će joj biti uručena na svečanosti koja će se u studenome održati u Los Angelesu.

Shakira je ove godine nominirana u tri kategorije, među kojima i u kategoriji albuma godine za njezino ostvarenje "Sale el Sol". Osim za glazbu, Shakiri će nagrada biti uručena i za humanitarni rad koji ostvaruje preko svoje zaklade "Pies Descalzados".

"Čast nam je što možemo odati počast ovoj dinamičnoj i duboko socijalno svjesnoj ženi čija je glazbena karijera, ali i društveni i osobni angažman na pružanju pomoći drugima, dirnuo brojne ljude diljem svijeta", rekao je predsjednik Latin Recording Academy Gabriel Abaroa.

Zakladi, koju je 34-godišnja pjevačica osnovala u rodnoj Kolumbiji, cilj je omogućiti obrazovanje siromašnoj djeci. Medalju za svoj humanitarni rad primila je nedavno i na svečanosti u Švicarskoj. Pop-pjevačica, koja se zalaže za kvalitetno obrazovanje i socijalnu pravdu djece i mladih, UNICEF-ova je ambasadorica dobre volje, kao i članica ALAS fondacije, koja nastoji zajamčiti zdravstvenu skrb i obrazovanje djeci Latinske Amerike.

27.09.2011. 13:16:07
http://metro-portal.hr/shakira-osoba-godine-na-lationo-grammyju/63690/