Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2020. 15:44:00
ODGODA

SFeraKon se odgađa za listopad

SFeraKon se ove godine odgađa za jesen zbog aktualne situacije s pandemijom i karantenom

SFeraKon se odgađa
SFeraKon se odgađa (SFeraKon)

SFeraKon, konvencija ljubitelja znanstvene fantastike koja se obično održava u Zagrebu potkraj travnja ili početkom svibnja, ove se godine odgađa za jesen zbog aktualne situacije s pandemijom i karantenom.

"U ovom je trenutku najvjerojatnije da će se najveća SF konvencija u Hrvata održati na jesen. Najizgledniji je vikend od 9. do 11. listopada, no naravno nismo jedini koji odlučujemo", objavljeno je na internetskim stranicama SFere, Društva za znanstvenu fantastiku.

Na tim će se stranicama, kao i na njihovim društvenim mrežama, donositi sve nove obavijesti.

SFera već 25 godina raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu, a zbog nove situacije, rok za prijavu radova produžen je do 15. rujna.

Pristigle radove razmotrit će i vrednovati SFerin žiri za dječje nagrade, a najbolje će nagraditi na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Svečane skupštine Društva za znanstvenu fantastiku SFera, koja je tradicionalno središnji događaj znanstveno-fantastične konvencije SFeraKon. Najbolji radovi prikazat će se na izložbi u sklopu konvencije.

15.04.2020. 15:44:00
http://metro-portal.hr/sferakon-se-odgadja-za-listopad/124997/