Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2013. 13:21:00
MLJAC

Sezonu krastavaca treba iskoristiti

U slučaju da pretjerate sa sunčanjem i dobijete opekotine, nekoliko kriški svježeg krastavca na bolnim mjestima pomoći će u smirivanju

Dobro je i u sebe i na sebe
Dobro je i u sebe i na sebe (Arhiva)

Krastavac je u punoj sezoni i sjajno se uklapa u ljetnu priču osvježenja, a i nutricionisti tvrde da svakodnevna konzumacija krastavaca ima blagotvoran utjecj na naše zdravlje. 

Za početak, sto grama krastavca ima samo 14 kalorija, što ne čudi kad se zna da 95 posto mase krastavca otpada na vodu. Posljedično, krastavac je blagi diuretik koji će pojačati izbacivanje toksina iz tijela. 

Kako istovremeno potiče izlučivanje mokraćne kiseline, sjajno se uklapa u prehranu ljudi koji boluju od gihta, a sjajno djeluje i na artritis, kožne bolesti, zatvor i sezonske alergije. 

Osim vode, u krastavcu se nalazi cijeli niz korisnih minerala i vitamina poput kalija, silicija koji će popraviti ten, održati zdravlje i ljepotu kože i vitamina C.

Naravno, u slučaju da pretjerate sa sunčanjem i dobijete opekotine, nekoliko kriški svježeg krastavca na bolnim mjestima pomoći će u smirivanju.

18.06.2013. 13:21:00
http://metro-portal.hr/sezonu-krastavaca-treba-iskoristiti/78800/