Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2014. 18:53:00
COOL

Sezona međunarodnih volonterskih kampova

VOLONTIRAJ I PROPUTUJ SVIJET - kreće sezona međunarodnih volonterskih kampova širom svijeta

Volontiraj i proputuj svijet
Volontiraj i proputuj svijet (VCZ)

Volonterski centar Zagreb, zajedno s brojnim neprofitnim organizacijama širom svijeta, intenzivno preprema sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2014. Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi oko 3000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za sve građane, a posebno za mlade da kroz volontiranje upoznaju različite zemlje svijeta, rade na određenoj tematici te unaprijede znanja stranih jezika .

Međunarodni volonterski kampovi omogućavaju osobni rast i razvoj svakog pojedinca kroz upoznavanje drugih naroda i kultura, a koji je baziran na solidarnosti, zajedništvu i interkulturalnom učenju. Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju.

Opći ciljevi svih kampova su razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima. Područja rada na kampovima su vrlo različita, od zaštite okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ranjivih skupina do razvoja kulture, umjetničkog djelovanja i sl.

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u periodu od travnja do listopada. Na većini kampova volonterima su pokriveni troškovi hrane i smještaja.

Sve građane, a posebice mlade koji su navršili najmanje 18 godina pozivamo da se jave u Volonterski centar Zagreb, pogledaju internet stranicu www.vcz.hr te saznaju više o međunarodnom volontiranju i prijave se na neke od brojnih kampova širom svijeta.

Svi zainteresirani, dodatne informacije mogu dobiti putem telefona 01/ 3013 058, 098 373 672, besplatnog volonterskog telefona 0800 400 005 ili e-maila exchange@vcz.hr.

Kontakt osoba: Ivana Pavelić Šprajc, koordinatorica volontera i međunarodne razmjene.

Javite se što prije, dok je rasoploživ velik broj kampova i osigurajte svoje mjesto!

18.03.2014. 18:53:00
http://metro-portal.hr/sezona-medjunarodnih-volonterskih-kampova/83894/