Metro-portal.hr

objavljeno 13.11.2012. 15:42:00
FESTIVAL

Šesti Vox Feminae od 21. do 24. studenog u kinu Europa

Poseban naglasak ovogodišnjeg festivala stavljen je na predstavljanje ženskih festivala, kolektiva i organizacija iz regije

Vox Feminae je posvećen superheroinama
Vox Feminae je posvećen superheroinama (Vox Feminae)

Šesto izdanje Vox Feminae Festivala koji održat će od 21. do 24. studenog u Kinu Europa, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji.

Izazov ovogodišnjeg festivala je definitivno napuniti kino Europu, približiti Vox Feminae što široj publici jer kao što se i iz filmskog programa vidi, nije riječ o hermetičnim sadržajima rezerviranim samo za one koji intenzivnije bave nekim aspektom ljudskih prava, već je riječ o dokumentarcima s izrazito kvalitetnom produkcijom, a teme kojima se bave, u današnje vrijeme spadaju u opću kulturu, naglasila je na konferenciji Gabrijela Ivanov, koordinatorica festivala.

Lajtmotiv šestog Festivala su superjunakinje kojima  Vox Feminae platforma poručuje da biti žena u današnje vrijeme neminovno podrazumijeva posjedovanje nadnaravnih moći, te  poziva sve superjunakinje i superjunake da izvuku svoje plašteve i maske iz naftalina i pridruže se godišnjem slavlju ženske snage u svim svojim manifestacijama.

U sklopu međunarodnog filmskog festivala biti će prikazano 17 filmova iz 11 zemalja, od čega sedam dugometražnih dokumentaraca.

Izbor tema ovogodišnjih festivala je širok, od straight forward aktivističkih preko pop kulture te osobnih, intimnih priča pa sve do izuzetnih pojedinca i pojedinki koji daju pozitivan primjer društvu. Autorice i autori su podjednako zastupljeni u programu jer se i jedni i drugi bave temama koje nadilaze rodne stereotipe, najavio je Noa Pintarić, selektor filmskog programa.


13.11.2012. 15:42:00
http://metro-portal.hr/sesti-vox-feminae-od-21-do-24-studenog-u-kinu-europa/74844/