Metro-portal.hr

objavljeno 18.11.2012. 04:47:00
LUMPENPROLETARIJAT

Šešeljevi radikali zapalili hrvatsku zastavu

Sudionici protesta su, gazeći i paleći hrvatsku zastavu, skandirali "Ovako će i Hrvatska" i "Bit će mesa, bit će mesa, klat ćemo Hrvate"

Vojkina ekipa protiv bivšeg šefa Tome Nikolića
Vojkina ekipa protiv bivšeg šefa Tome Nikolića (Arhiva)

Članovi i pristaše izvanparlamentarne Srpske radikalne stranke (SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja u subotu su na prosvjedu u Beogradu, u povodu oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, spalili hrvatsku zastavu, a predsjednika Srbije nazivali "Izdajicom" i "ustašom".

U prosvjedu ispred zgrade Predsjedništva u središtu grada sudjelovalo je nekoliko stotina članova i pristaša Šešeljevih radikala, a kordon od nekoliko desetaka policajaca spriječio ih je da se približe sjedištu predsjednika Srbije.

Sudionici protesta su, gazeći i paleći hrvatsku zastavu, skandirali "Ovako će i Hrvatska" i "Bit će mesa, bit će mesa, klat ćemo Hrvate", o čemu je izvjestila agencija FoNet i brojni internetski portali. Nosili su i transparente "Haag=EU=Vatikan", "Dogodine u Kninu", "Stop haškoj tiraniji" i "Sloboda za Šešelja", uzvikujući imena haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića, nekadašnjih vođa bosanskih Srba, koji su pred Haškim sudom optuženi za genocid i zločine protiv čovječnosti.

Zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović optužio je svog donedavnog partijskog sudruga, a danas predsjednika Srbije Tomislava Nikolića za izdaju i za "ponizno ponašanje" prema američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton s kojom se nedavno susreo.

Šarović je zamjerio Nikoliću da nije "ništa uradio da zaštiti srpski narod", što su sudionici protesta propratili povicima "Tomo, ustašo".

18.11.2012. 04:47:00
http://metro-portal.hr/seseljevi-radikali-zapalili-hrvatsku-zastavu/74937/