Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2017. 10:01:00
SAZNAJEMO

Servis Moj-eRačun sudionik najveće tech konferencije na svijetu - Web Summita 2017.

Moj-eRačun na Web Summitu
Moj-eRačun na Web Summitu (Arhiva)

Jesen je za IT industriju najvažnije doba godine, budući da je od 2009. godine u znaku najveće tech konferencije na svijetu odnosno Web Summita ili, kako je naziva Bloomberg, Davos za geekove.

Takva usporedba ne čudi jer je Web Summit jedino mjesto na svijetu gdje se tech start up-ovi i male agencije susreću na jednom mjestu s najuspješnijim direktorima i menadžerima najvećih svjetskih IT kompanija, bankarima i investicijskim kućama. Ove godine Web Summit, koji se održava u Lisabonu od 06. do 9. studenog ugostit će više od 60.000 sudionika iz više od 160 zemalja, a među malobrojnima iz Hrvatske koji su osigurali svoje mjesto tamo je servis Moj-eRačun, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna.

- Mi nismo klasični start up jer je ta faza odavno iza nas, budući da brojimo više od 35.000 aktivnih korisnika i da smo iz nule stvorili tržište, ne samo eRačuna, nego i drugih oblika elektroničkih dokumenata u Hrvatskoj. No, svakako nam je čast da smo u tih dva posto prijavljenih IT kompanija koje su dobili priliku prezentirati svoje ideje najvećim umovima današnjice i vidimo to kao važan korak u daljnjem razvoju našeg poslovanja koje je sada primarno usmjereno na širenje u Europu - istaknuo je Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun.

Ovogodišnji Web Summit, osim što je privukao najveći broj sudionika, zasigurno će biti upamćen i kao najveći do sada; među više od tisuću predavača bit će osam predsjednika, šest dobitnika Nobelove nagrade, 101 tech direktor, 12 urednika najvećih svjetskih medija, deseci ministara iz različitih zemalja svijeta, olimpijski pobjednici i brojni drugi sudionici koji sudjeluju u kreiranju ekonomskog i političkog mišljenja.

- Sama činjenica da nam je omogućeno pokazati naš know-how pred ljudima koji su sama krema IT sektora nam daje potvrdu da sve ovo što radimo proteklih godina itekako ima smisla. Možda upravo naš primjer pokaže mladim IT-evcima u Hrvatskoj da sreću ne moraju tražiti vani, da se s dobrom idejom može uspjeti i ovdje. Zapravo, možda bi još bolja poruka bila da ne dozvolimo odljev mozgova, nego da ideje tih mozgova postanu glavni hrvatski izvozni proizvod - zaključio je Emer.

12.10.2017. 10:01:00
http://metro-portal.hr/servis-moj-eracun-sudionik-najvece-tech-konferencije-na-svijetu-web-summita-2017/107892/