Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2013. 13:23:00
STVARNO? :)

Serge Brammertz misli da su Gotovina i Markač trebali biti osuđeni

Brammertz je pokušao ispeglati svoju sliku neuspješnog tužitelja u beogradskom tisku

Nije uspio pa se vadi
Nije uspio pa se vadi (Arhiva)

U akciji Oluji zaista su počinjeni zločini, a dokazi sažeti na 1300 stranica bili su dovoljni da se osude hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač, ali se mora prihvatiti da su trojica sudaca iz peteročlanog vijeća to vidjela drugačije, izjavio je u petak u intervjuu beogradskim Večernjim novostima glavni haaški tužitelj Serge Brammertz.

"Realnost je takva da su zločini zaista počinjeni i u očima žrtava i njihovih obitelji pravda nije zadovoljena. Zatim, okolnosti ove presude, naročito oštar ton i sadržaj dvaju izdvojenih mišljenja, jesu neobični", rekao je Brammertz i istaknuo da razumije reagiranja iz Srbije u povodu oslobađanja Ante Gotovine, Mladena Markača i Ramusha Haradinaja, ali i izricanja doživotne kazne Zdravku Tolimiru.

"Razumijem emotivna reagiranja u Srbiji, pogotovo jer nema sumnje da su zločini počinjeni tjekom događanja na koje se odnosi presuda. Tijekom kompletnog žalbenog postupka u 'predmetu Gotovina' objašnjavali smo Žalbenom vijeću zašto držimo da ima dovoljno dokaza da bi se potvrdila jednoglasna prvostupanjska presuda sudskog vijeća. Činjenica da je žalbenu presudu donio minimalan broj sudaca koji je potreban za većinu, kao i da je ona bila propraćena jakim izdvojenim mišljenjima, vjerojatno je pridonijela negativnoj percepciji kod mnogih u Srbiji", ocijenio je Brammertz.

04.01.2013. 13:23:00
http://metro-portal.hr/serge-brammertz-misli-da-su-gotovina-i-markac-trebali-biti-osudjeni/75797/