Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2011. 20:36:00
20000 KN SEMESTAR

Šerbedžijin studij "Gluma, mediji, kultura" predstavljen u Rijeci

Polaznici će slušati kolegije kao što su glas, gluma, kako čitati dramski tekst, glumac kao glazbenik, filozofija umjetnosti

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija (Cropix)

U Rijeci je predstavljen sveučilišni studijski program "Gluma, mediji, kultura", za koji je Sveučilište u Rijeci prošlog tjedna raspisalo natječaj za upis, prenosi Hina.

Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij dvogodišnji je program namijenjen stručnom usavršavanju u glumi, medijima i kulturi, a održavat će se u Rijeci. U četiri semestra isprepleću se teorija i praksa, a polaznici će slušati kolegije kao što su glas, gluma, kako čitati dramski tekst, glumac kao glazbenik, filozofija umjetnosti te glumac i koreografija. Nakon prve - zajedničke godine, na početku druge godine studenti se opredjeljuju za glumu ili za medije i kulturu.

Pokretač studija, glumac Rade Šerbedžija rekao je da će na studiju raditi dva tipa predavača - oni koji će voditi kolegije i predavati te gostujući predavači - glumci i redatelji koji će držati radionice.

Među predavačima će biti Rade Šerbedžija, koreograf Staša Zurovac i glumac Aleksandar Cvjetković, a gostovanje su dosad najavili glumci Amanda Plummer, Vanessa Redgrave, Liam Neeson i redatelj Peter Medak. Amanda Plummer sudjelovala je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Na studij će se upisati do 15 studenata, a prijave se primaju do 15. kolovoza. Prijamni ispit sastojat će se od pisanja eseja i audicije. Upisati se mogu studenti sa završenim četverogodišnjim sveučilišnim dodiplomskim studijem ili preddiplomskim i diplomskim studijem u skladu s bolonjskom shemom studiranja, sa znanjem engleskog jezika.

Cijena? Prava sitnica - 20.000 kuna po semestru!

26.05.2011. 20:36:00
http://metro-portal.hr/serbedzijin-studij-gluma-mediji-kultura-predstavljen-u-rijeci/59313/