Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2017. 09:31:00
WOW!

Sequent - pametni sat koji se sam puni

Uključeno je nekoliko brojčanika bijele, crne i tirkizne boje, te remen od nehrđajućeg čelika, visoko kvalitetni kože ili high-tech tkanine

Sequent se puni automatski, na kinetičku energiju
Sequent se puni automatski, na kinetičku energiju (Sequent)

Većina pametnih satova dostupnih danas za kupnju imaju skroman kapacitet baterije. Švicarska tvrtka Sequent je osmislila pametan sat koji se automatski puni bez potrebe za spajanjem na izvor električni energije.

Sustav punjenja Sequent pametnog sata pretvara kinetičku energiju u električnu pomicanjem ruke na kojoj se nosi  ili dok se korisnik kreće. Nema potrebe za punjenjem iz zidne utičnice.

Osim revolucionarne tehnologije, ovaj pametan sat integrira senzor otkucaja srca, praćenje aktivnosti, Bluetooth 4.2, GPS i sustav obavijesti. Kompatibilan je sa Android i iOS platformama i ima vlastitu aplikaciju.

Dodatno je vodootporan do dubine od 50 m. Uključeno je nekoliko brojčanika bijele, crne i tirkizne boje, te remen od nehrđajućeg čelika, visoko kvalitetni kože ili high-tech tkanine.

Sequent pametan sat je objavljen na Kickstarter platformi za grupno financiranje. Trenutno košta 189 dolara. Njegovim pojavljivanjem u maloprodaji početna cijena bit će 438 dolara. Dakle, sada je na lijepom popustu.  

Piše: Sanja Ledinek
12.07.2017. 09:31:00
http://metro-portal.hr/sequent-pametni-sat-koji-se-sam-puni/106069/