Metro-portal.hr

objavljeno 26.09.2012. 15:02:39
WTF?!

Seniori ludi za seksom na jednu noć bez zaštite

U generaciji od 45 do 64 godine sve je više slučajeva genitalnih bradavica, herpesa, klamidije i sifilisa, dok u generaciji 65+ raste broj oboljelih od gonoreje

Seks za jednu noć nije stran umirovljenicima
Seks za jednu noć nije stran umirovljenicima (FreeDigitalPhotos)

Seniori ili stariji ljudi u današnje su vrijeme prosječno u boljoj formi i seksualno bitno aktivniji nego generacije prije njih, kaže se u izvješću britanske Agencije za zdravstvenu zaštitu. Ova je agencija napravila analizu situacije iz razloga što su primjetili znatan porast seksualno prenosivih bolesti u toj populaciji.

Umirovljenici imaju više seksualnih partnera i često imaju seksualne odnose s usputnim partnerima, što pogoduje širenju bolesti jer ne koriste zaštitu. 

Recimo, u generaciji od 45 do 64 godine sve je više slučajeva genitalnih bradavica, herpesa, klamidije i sifilisa, dok u generaciji 65+ raste broj oboljelih od gonoreje.

Razlog ovom naglom širenju bolesti je navika seksa bez prezervativa sa životnim partnerima i činjenica da u njihovoj mladosti nije bilo AIDS-a, dok su ostale spolne bolesti bile bitno manje učestale.

26.09.2012. 15:02:39
http://metro-portal.hr/seniori-ludi-za-seksom-na-jednu-noc-bez-zastite/74082/