Metro-portal.hr

objavljeno 28.04.2016. 09:34:00
ODLIČNO!

Seminar Medijske pismenosti za učenike i studente

Seminar Medijska pismenost je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima tredih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova

Naučite što su mediji
Naučite što su mediji (VANG)

Iskoristi priliku i prijavi se na seminar Medijske pismenosti za mlade, koji de se održati u suradnji i uz potporu Grafičke škole u Zagrebu, Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Usvoji nova znaja i vještine iz tradicionalnih (tisak, radio, TV) i novih medija (internet radio, web portali, blogovi, društvene mreže) uz priznate i iskusne predavače i medijske mačke /Žarko Puhovski, Božica Brkan, Zoran Šprajc, Maja Sever, Dario Markas, Trpimir vickovid - Vicko, Silvija Šeparovid, Drago Perid ...

/Udruga VANG /Val nove generacije/ primarno se bavi unapređenjem medijske kulture mladih, razvojem komunikacijskih kompetencija i osnaživanjem kapaciteta mladih za uključenost u društvene promjene.

Tehnološki napredak i modernizacija društva uvjetuju kontinuiranu prilagodbu naprednim tehnologijama u svim područjima društvenog djelovanja. Informacijsko-komunikacijska tehnologija potakla je razvoj građanskog novinarstva, a usporedno s time porasla je potreba za stalnim praćenjem trendova u novinarstvu i usvajanjem suvremenih novinarskih znanja i vještina.

Program seminara Medijska pismenost

RADIO

Trpimir Vicković - Vicko
Što je radio, koncipiranje radijskog programa, simulacija radijskog programa

Silvija Šeparović
Na radiju se bolje vidi (priprema emisija, prilozi, primjeri, vježba )

Drago Perić
Mogućnosti i trendovi radijskog novinarstva

TISAK, INTERNET

Žarko Puhovski
Etička načela u novinarstvu (primjeri pozitivne i negativne prakse)

Božica Brkan
Tisak i novi mediji danas

Dario Markas
Uređivačka koncepcijanews portala (primjer: vecernji.hr, praktična vježba)

TV

Zoran Šprajc
Informativni program/ uređivanje vijesti

Maja Sever
Uređivačka politika TV programa  

Seminar se održava u prostorijama Grafičke škole u Zagrebu, Getaldićeva 2, od 9. do 12. svibnja u terminu 17 - 19.30 sati.

Seminar Medijska pismenost je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima tredih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, ved i područje interesa.Iskoristi priliku i na vrijeme se prijavi na kontakt:

vang@vang.hr

28.04.2016. 09:34:00
http://metro-portal.hr/seminar-medijske-pismenosti-za-ucenike-i-studente/97824/