Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2010. 15:58:33
Londoner club

Semantic Spaces

Dj Mary i Ganesh za kolektivni plesni klimaks

Iako trenutna vremena ne nude osobita nadahnuća na globalnoj razini, Londoner club poziva prijatelje plesače na zajedničku plovidbu u svemirske dubine.

Glazbene vibracije neuronautičkih kapetana, podsvjesno će spojiti unutarnje emocije i povezati slušne teksture prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u kolektivni plesni klimaks. Vidimo se na plesnom podiju, puno plesa u 2010!

S E M A N T I C  S P A C E S  - 16. 01. 2010 SUBOTA @ Londoner Club, Otok Veslača, Jarun/Zagreb

► MARY Audiometric Rec.
► GANESH Free Spirit

Ulaz 30 kn - Osvojite ulaznice na Metro portalu!

MARY
Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su ga u DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni uživa veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira tkzv. techno pravca u Zagrebu.
Posljednjih godina orijentirao se na tech-house i groovy deep tech sound a ima i neka nadolazeča izdanja. Ujedno je 2008. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu koju možete od njega očekivati i u budućnosti. Trenutno aktualno izdanje AUDIOM001 remix za DAV-ov EP "I Don't Mind" te AUDIOOM002, također remix, za Examinov EP "Modular". U planu i drugo njegovo izdanje za pariški BTrax Records sa upravo završenim materijalom te deep-house EP "Just Believe" za perspektivni Proton sublabel Beahaviors Records 005 u suradnji sa MDR-om (http://djmary-croatia.blogspot.com/2009/08/dj-mary-mdr-just-believe-ep.html) koji izlazi u prosincu 2009.
Danas Mary ima zavidnu karijeru kao dj/producent, i jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je imao prvi svoj Label (sa izdavanjem ploča) i koji je napravio proboj na inozemnu scenu. Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje Mary učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.

GANESH
Kao jedan od pokretača „underground" trance scene u RH, aktivan na elektronskoj glazbenoj sceni od sredine devedesetih kao dj i party promoter. Svirao na partijima elektronske glazbe u cijeloj RH te Njemačkoj, Švicarskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji i Češkoj. Također, izdao 12" ploču sa HR artistima za jednu od najvećih njemačkih izdavačkih kuća «COSMOPHILIA». Potaknut raznim aktivnostima u urbanoj kulturi i na civilnoj sceni općenito, oformljuje audio-vizualnu udrugu «Submedia», te se počinje jače interesirati i vezati za razne kulturne projekte na području multimedije, novih medija, moderne umjetnosti itd. Jedan od urednika trance emisije „GSV" na Radio Studentu početkom 2000 - tih. Organizator «Free Spirit» festivala, legendarnog kulturnog happeniga na otoku Cresu koji je u 2008. godini proslavio svoj šesti jubilej. Trenutno prati širok spektar elektronske glazbe (nu disco, space house, progressive house, mnml techno, progressive trance) te sudjeluje na raznim klupskim projektima.

http://www.londonerclub.com
http://www.myspace.com/djmary
http://www.myspace.com/ganeshdj

08.01.2010. 15:58:33
http://metro-portal.hr/semantic-spaces/30254/