Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2011. 12:08:59
VIROVITICA

Seljaci odblokirali ceste ali ne odustaju od prosvjeda

Poljoprivrednici će ostati uz prometnice dok im se ne javi netko iz Vlade, uz ceste je oko 200 traktora

Traktori
Traktori (Damir Glibusic / CROPIX)

Iako su poljoprivrednici koji prosvjeduju u Virovitičko-podravskoj županiji sinoć odblokirali sve prometnice, ne namjeravaju odustati od svojih zahtjeva i s traktorima ostaju uz ceste dok im se ne javi netko iz Vlade, prenosi Hina.

Organizator prosvjeda Zvonko Pipić izjavio je da su se za deblokadu odlučili jer je policija najavila da će kažnjavati one koji sudjeluju u blokadi. "Ne želimo sukobe, neka bude sve po zakonu", rekao je Pipić te dodao da će se danas pregrupirati po postojećim punktovima.

Prema njegovim riječima uz ceste je nešto manje od 200 traktora. Očekuje da će im se danas priključiti novi prosvjednici.

Glasnogovornik virovitičko-podravske Policijske uprave Josip Štajdohar kazao je da su prosvjednici u prekršaju po Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama bili čim su blokirali prometnice jer se prosvjedi ne smiju održavati na državnim cestama.

Policija je do sada, kaže, bila tolerantna, ali više ne mogu dopustiti kršenje ustavnih prava ljudi kojima je seljačkim prosvjedima ugroženo kretanje državnim cestama.

13.03.2011. 12:08:59
http://metro-portal.hr/seljaci-odblokirali-ceste-ali-ne-odustaju-od-prosvjeda/56434/