Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2011. 18:05:00
PREKINUTA BLOKADA PROMETNICA

Seljaci ne odustaju od prosvjeda

Poljoprivrednici, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, koji su u podne s oko 150 traktora zaustavili promet, deblokirali su prometnice

Na jednom traku prometnica seljaci s traktorima ostaju i dalje, kazao je novinarima predsjednik Sindikata Tomislav Pokrovac dodajući da će seljaci čekati do 16 sati kako bi im se javio netko iz Vlade i ponudio sastanak, a u protivnom, od 16 sati će ponovno blokirati prometnice, prenosi Hina. 

"Zahtijevamo da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima, da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu 4 kune, da se odblokiraju svi računi seljaka, da se mali i srednji poduzetnici oslobode svih plaćanja prema državi te se dokapitaliziraju kako bi mogli krenuti s proizvodnjom", naveo je Pokrovac dodajući kako seljaci zahtjevaju i izradu strategije poljoprivredne proizvodnje za narednih deset godina.

Također je ponovio da, ako dođe do dogovora s Vladom, Sindikat traži da jamac dogovorenoga bude predsjednik Republike Ivo Josipović. Dotaknuo se i izjave ministra Petra Čobankovića koji je jučer, kako prenose mediji, izjavio kako "ne zna o čemu bi trebao razgovarati s Pokrovcem jer Pokrovac nije poljoprivrednik već gospodarstvenik", poručivši Čobankoviću "neka se sjeti ožujka i lipnja prošle godine, kada je tražio i molio Pokrovca jer mu se radilo o fotelji". "Nadam se da će ministar i ovoga puta potražiti Pokrovca", rekao je.

11.03.2011. 18:05:00
http://metro-portal.hr/seljaci-ne-odustaju-od-prosvjeda/56372/