Metro-portal.hr

objavljeno 12.03.2011. 11:46:59
TRAŽI SE ODGOVOR IZ VLADE

Seljaci i dalje blokiraju prometnice

Seljaci u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko -podravskoj županiji nastavljaju s prosvjedom i blokiranjem cesta sve dok im se, poručuju, ne javi netko iz Vlade

Fotografija vijesti

Dvjestotinjak vukovarsko-srijemskih seljaka, okupljenih oko nedavno organiziranog Sindikata hrvatskih seljaka, nastavljaju s blokadom južne vinkovačke obilaznice, te državnih cesta kod Gradišta na županjskom području i Ilače nedaleko Tovarnika.

Noć na prosvjednim punkotvima seljacima su, prema riječima predsjednika toga sindikata Tomislava Pokrovca, proveli mirno. Ne odustaju od svojih zahtjeva, a na obustavu blokade prometnica spremni su tek ukoliko im se javi netko iz Vlade i predloži razgovore.

"Ukoliko nas iz Vlade nastave ignorirati povećat ćemo broj punktova i cesta pod blokadom", najavio je Pokrovac. Ponovio je kako Sindikat hrvatskih seljaka zahtjeva, između ostaloga, da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima, da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu 4 kune, da se odblokiraju svi računi seljaka, te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za narednih deset godina.

U Virovitičko-podravskoj županiji seljaci, u organizaciji Udruge poljoprivrednika te županije, Podravsku magistralu blokiraju u Cabuni i državnu cestu prema mađarskoj granici u Lukaču. Punkt na Podravskoj magistrali u Pitomači su uklonili, ali najavljuju da će od 10 satii blokirati državnu cest u Medincima kod Slatine.

12.03.2011. 11:46:59
http://metro-portal.hr/seljaci-i-dalje-blokiraju-prometnice/56395/