Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2010. 13:39:42
ŠIRI SE BUNA

Seljaci Čobankoviću uputili novi prijedlog

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci koji se od srijede s oko tristotinjak traktora nalaze na južnoj vinkovačkoj obilaznici uputili su novi prijedlog ministru poljoprivrede Čobankoviću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)

Prema njegovim riječima prema tom prijedlogu seljaci daju mogućnost da se dugovanja za poticaje iz 2008. godine u iznosu 205 milijuna kuna mogu naplatiti u roku godinu dana uz mjenicu. Šezdeset posto dugovanja za poticaje iz 2009. godine pristaju da se plate do 1. travnja u novcu, a preostalih 40 posto u repromaterijalu.

Prema Filićevim riječima oko tih prijedloga suglasile su se sve seljačke udruge u Koordinaciji. Ministru Čobankoviću dan je rok da se do 13 sati izjasni o njima, a do 16 sati, ako pristane i dođe među seljake. U protivnom seljaci su spremni na potpunu blokadu slavonskih prometnica, kazao je Filić.

Nakon podneva vukovarsko-srijemski seljaci premjestili su desetak traktora s južne vinkovačke obilaznice i uz cestu koja od obilaznice vodi prema Ivankovu, odnosno Đakovu.

U svim slavonskim županijama seljacima koji prosvjeduju pridružuje se sve veći broj ljudi, pa su se tako prosvjedi u Osječko-baranjskoj županiji proširili i na Magadenovac i Našice, uz Dalj, Čepin, Donji Miholjac, Čeminac i Đakovo, izvijestio je danas predsjednik osječko-baranjske udruge "Brazda" Mato Brlošić.

Kazao je kako će u dogovoru sa svim ostalim predstavnicima udruga seljaka koji prosvjeduju tjedan dana u pet slavonskih županija čekati odgovor iz Vlade i ministra Čobankovića na njihove zahtjeve do 13 sati, "a nakon toga odlučiti o daljnjem tijeku blokade koja podrazumijeva blokiranje prometnica, ali i ostalim mjerama koje ne isključuju ni odlazak u Zagreb". (hina/metro-portal)

07.03.2010. 13:39:42
http://metro-portal.hr/seljaci-cobankovicu-uputili-novi-prijedlog/34840/